2010-03-31 00:26:18• hírek • Szatmar.ro

Előny a Bayernnél és a Lyonnál

A ManU és a Bordeaux helyzete azonban nem reménytelen, hála az idegenbeli góloknak.

Egy igazi európai klasszikust és egy szokatlan párosítást hozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első játéknapja, amelyen a Bayern München és az Olympique Lyon érvényesíteni tudta a hazai pálya előnyét. A Manchester United és a Bordeaux viszont reménykedhet, az idegenben szerzett találataik komoly segítségek jelenthetnek.

Ha Bayern - ManU, akkor mindenkinek az 1999-es döntő jut eszébe. Nos, ez a dátum azért is fontos, mert az angol rekordbajnok azóta nem tudta legyőzni a német rekordbajnokot. A 62. másodpercben aztán talán még a legelvakultabb Bayern-szurkolók is úgy gondolták, itt az újabb zakó. Ennyi idő telt el ugyanis a kezdő sípszó és Rooney gólja között: a tar csatár Nani jobb oldali, megpattanó szabadrúgására robbant be remekül középen. A találat meg is adta az első félidő alaphangját, amikor is az angolok komoly fölényt alakítottak ki, a hazaiaknál pedig Schweinsteiger stabilitása és Robben vitalitása borzasztóan hiányzott. A legnagyobb helyzetek így az angolok előtt alakultak ki, de Badstuber mentése után a kapufa segített, majd Rooney és Park volt pontatlan.

A második félidőre egy feltüzelt Bayern futott ki a pályára és ekkor megkezdődött az „izzasszuk meg van der Sart" nevű bajor nemzeti játék. És a holland hálóőr állta is a sarat, mind Müller, mind Altintop, van Bommel, Olic, Ribery vgy Gomez lövéseinél. Eközben azonban egy ízben mégis kapitulált a holland, amikor a 77. percben Ribery szabadrúgása Rooney-n megpattanva kapuja jobb oldalában kötött ki. A Manchester az egész második félidőben elkövette azt a hibát, hogy meg volt elégedve az éppen aktuális eredménnyel, így nem nagyon erőltette a támadásokat. Igaz, ennek ellenére majdnem ismét vezetést szereztek az angolok, ám Vidics fejese a felső lécen csattant. Mindez a 84. percben. Ezzel azonban még távolról sem volt vége a meccsnek. Amikor ugyanis már a játékvezető a szájába vette a sípot, hogy lefújja a csatát, Gomez indult meg, majd nagy nehezen megállították a védők. Ennek örömében Evra elbambult, Olic pedig mint egy sas, lecsapott a labdára, eltolta Ferdinand mellett, egy csellel kibillentette van der Sart is és megszerezte a győzelmet a Bayern München számára.


Olic kései gólja döntött fotó: fcbayern.t-home.de
Olic kései gólja döntött fotó: fcbayern.t-home.de


Amíg a szakemberek nagy része egyértelműen a Manchestert tartották favoritnak ebben a párharcban, a BL-történelem első francia párosában mindenki egy végletekig kiegyenlített párbajt látott. Tény, hogy a Lyon mellett szólt a nagyobb nemzetközi tapasztalat valamint a nyáron elköltött milliók (és akkor még a Real Madrid kiveréséről nem is beszéltünk). A Bordeaux mellett azonban papíron jóval több szólt. Egyrészt a francia bajnoki címvédőről és a jelenlegi listavezetőről van szó. Másrészt, Laurent Blanc csapata az egyetlen veretlen csapat volt a találkozó előtt, amely ráadásul utóbbi hét meccsét megnyerte és mindössze három gólt kapott a BL-ben.

Aztán megkezdődött a találkozó, néhány statisztikai adat megváltozott, a nézők azonban egy nagyszerű meccset láthattak. Egy védelmi hiba után a Lyon Lopez révén már a 10. percben megszerezte a vezetés, ám Samah alig öt perccel később egyenlített. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, Carasso (Delgadóval szemben) valamint Lloris (Gouffran és Samah helyzeteinél) bravúrok sorát mutatták be. A 32. percben aztán már Carasso sem tudott segíteni a vendégeken, amikor egy újabb védelmi hiba után Bastos lőtte ki a hosszú sarkot.


Hatalmas csatát hozott a Lyon - Bordeaux fotó: olweb.fr
Hatalmas csatát hozott a Lyon - Bordeaux fotó: olweb.fr


A második félidő Samah helyzetével és Lloris bravúrjával kezdődött, amire gyorsan jött is a válasz Makoun - Carasso felállásban. Ezt követően a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, de Wendel lökete a felső lécen csattant. A másik kapu előtt Cissokhóé viszont Chalmé kezén, így jöhetett a büntető, Lisandro pedig nem hibázott.

Ez kissé meg is törte a Bordeaux-t, amely örülhetett, hogy az utolsó percekben Govou közelről nem találta el a kaput, Makoun fejesét pedig Tremoulinas vágta ki a gólvonalról. Megszakadt tehát a Bordeaux nagy sorozata, két gólt ledolgoznia nem lesz könnyű a Lyon ellen, de Samah gólja még sokat érhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: