2019-10-06 14:31:15• hírek • Közlemény

Megtisztult szeretettel

Az idősek jelenlétében és az idősekért bemutatott szentmisében Schönberger Jenő püspök arra kérte híveit, hogy türelemmel, szeretettel és imával éljék hasznos idejüket.

 

Segítő személy karjába kapaszkodva, botokra támaszkodva érkeztek sokan a székesegyházba október 5-én, szombaton, amikor délelőtt 11 órától Schönberger Jenő püspök az idősek világnapjához kapcsolódva, szépkorú testvéreiért mutatott be szentmisét. Mindannyian hálával tartoznak, akik megélték ezt a kort – mondta a bevonulást követően. „A megélt kor Isten ajándéka. Igaz, lehet, sokszor arra gondolunk, nehéz ez az ajándék. De akkor is ajándék és feladatunk megtalálni benne a szépet. Van miért hálát adjunk, van miért imádkozzunk. Foglaljuk bele hálaadásunkba, imánkba azokat a testvéreinket is, akik ma nem lehetnek jelen. Értük is imádkozzunk, ahogy kérem híveimet, hogy imádkozzanak a missziókért. Szentatyánk október elsejével rendkívüli missziós hónapot hirdetett. Egész hónapban imádkozunk a Szentatya szándékára. Legalább így járuljunk hozzá a misszió ügyének támogatásához.”

 

Szentbeszédében arra kérte szépkorú híveit, adjanak példát életükkel a világnak: „Amikor látjuk, hogy az erőnk fogyatkozik, hogy nem úgy sikerül minden, ahogy szeretnénk, hogy esik ki minden a kezünkből, ne essünk kétségbe. Mosolyogjunk egyet magunkon és újra hajoljunk le felvenni azt, amit leejtettünk. Ne arra gondoljunk, hogy ezt vajon megérdemeltük vagy sem, hanem fogadjuk el úgy, mint a Jóisten ajándékát. Első sorban a saját életünkkel adunk példát a környezetünknek. Hogyan éljük meg a betegséget? Hogyan éljük meg a fájdalmat? Hogyan éljük meg, ha Isten valamit elvesz tőlünk? Úgy kell kiráncigálja a kezünkből vagy tudunk úgy bízni benne, hogy odaadunk neki mindent? Csak a szeretetünk marad meg örökre, az nem fogyatkozik az időben, hanem megtisztul. Nem azért szeretünk már, hogy minket is szeressenek, hanem egyszerűen szeretünk a szeretetért. Akkor is szeretünk, ha megbántanak. Tudjuk, Isten a szeretet istene.”

 

 

Az idősek is részt vehetnek a missziós munkában – mondta a főpásztor. „A hit Isten ajándéka. Merjünk mi is unokáinknak a hitről beszélni, mert amit most átadunk nekik, még ha nem is okoz hirtelen változást, magként bejut a lélekbe és egyszer csak kicsírázik és szárba csökken. A reményünk, hogy mindennek van értelme és minden emberi gyengeségünk ellenére Isten szeret bennünket és megadja nekünk a boldog, örök életet. Egyre inkább belekapaszkodunk ebbe a hitbe, az Istenbe. Mi is lehetünk Jézus munkatársai a misszióban. A misszió evangéliumhirdetés, tanúságtétel. Éljük meg a hitünket, imádkozzunk azokért, akik ebben a hatalmas munkában részt vesznek a világban. Támogassuk a Szentatyát is imáinkkal, hogy a Szentlélek kegyelmével mindig erős tudjon maradni, hiszen sokan támadják őt. Mi kövessük őt! Jézus mondta, te Péter vagy és én erre a sziklára építem egyházamat.”

 

A szentmise végén a hívek meghallgatták egyik társuk tolmácsolásában az „idősek imáját”. A záróáldás előtt a Püspök atya megköszönte a Kórházpasztorációs Irodának a szervezést, az idős híveknek, ápolóiknak, támogatóiknak, a különböző egyházmegyei segítő intézmények és közösségek képviselőinek a jelenlétét, majd közösen elimádkozták a teljes búcsú elnyeréséért szükséges imákat.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: