2008-04-15 17:03:42• hírek • Szatmar.ro

Politikai érdek, kampánystratégia?

 Négy román párt közös jelöltet állított a Szatmár Megyei Tanács elnöki posztjáért.

 

A június elején zajló helyhatósági választásokkor a szavazópolgárok, a Szatmár Megyei Tanács elnöki posztjának betöltésére eddig két jelölt közül választhatnak. Mint ismeretes, egyikük Csehi Árpád, a RMDSZ megyei elnöke, valamint négy román párt közös jelöltjeként Valer Marian a Megyei Tanács elnökének kabinetfőnöke is indul az elnöki székért. 

A PSD, PD-L, PNG és a PC pártok közösen Valer Marian-t, a Megyei Tanács elnökének kabinetfőnökét tartják a legalkalmasabb személynek a poszt betöltésére. - jelentették be kedd délután egy sajtótájékoztató keretében. Mint elmondták, a közös jelöltet állító román koalíció nem a megye magyarsága ellen irányul. Csehi Árpád, megyei elnöke, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje közleményében úgy értékelte, az a tény, hogy a jelöltállítás az RMDSZ ellen irányított stratégiájuk része, igazolja, hogy a magyar választók döntési súlyát akarják csökkenteni.

„Megerősítik a Szövetség képviselőit abban a tudatban, hogy az RMDSZ valóban a megye legerősebb politikai alakulata, jelöltjétől pedig félnivalója van az ellenfeleknek. A négy román párt koalíciójának ténye mindenképpen tanulságos, jórészt egyéni politikai ambíciók eredménye, illetve nem biztos, hogy a megyei románság által felvállalt értékrendek és célok kivetítődése.”-véli Csehi.

P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: