2006-08-02 19:31:54• hírek • Noemi Brigitta Boros

Kidolgozták a megyei stratégiát

 A drogellenes tervezet fő célkitűzése a fiatalok megfelelő tájékoztatása.

 A Közigazgatási- és Belügyi Minisztérium keretén belül működő Nemzeti Drogellenes Ügynökség ( ANA) Szatmár megyei kirendeltsége a helyi közintizményekkel és nonguvernamentális szervezetekkel közreműködve kidolgozta a 2006-2007-re szóló megyei drogellenes stratégiát, melynek fő célkitűzése a drogok iránti kereslet és kínálat csökkentése.

A kábítószerek iránti keresletet legfőképpen azzal szeretnék csökkenteni, hogy kiküszöbölik a drogfogyasztást előidéző tényezőket a lakosság, de legfőképpen a veszélyeztetett célcsoportok körében, elősegítik a drogfogyasztáshoz kapcsolódó problémák lecsökkenését, illetve biztosítják a drogfogyasztók orvosi- és pszichológiai ellátását, valamint ezen személyek mihamarabbi visszailleszkedését a társadalomba.

A kábítószerek kínálatát azzal szeretnék csökkenteni, hogy elősegítik és hatékonyabbá teszik azon intézmények munkáját, melyeknek fő feladata a drogokkal, drogkereskedéssel kapcsolatos bűncselekmények felderítése.  

A drogfogyasztással kapcsolatban Szatmár megye kiemelt helyen szerepel, ez köszönhető a földrajzi adottságoknak is – határmenti település lévén. A kábítószerfogyasztás főleg a fiatalkorú lakosságot érinti, 15-35 éves kor között. A legtőbb drogfogyasztó jó anyagi körülmények között élő szülők gyermeke, így megengedhetik maguknak a csöppet sem olcsó szerek megvásárlását, de a veszélyes szenvedélybetegségnek a szegénység sem szab határt, az utcán egyre több gyermeket lehet szipuzáson érni.

A Nemzeti Drogellenes Ügynökség ( ANA) Szatmár megyei kirendeltsége által kidolgozott és elfogadott program fő célkitűzése az, hogy a fiatalok megfelelő tájékoztatása által megelőzzék a drogfogyasztást, ehhez arra van szükség, hogy az iskolákban, a családban és a közösségben is biztosítani tudják a tájékozódás, tájékoztatás lehetőségét. A program sikeressége érdekében iskolai szemináriumokat, osztályfőnöki órákat és táborokat fognak szervezni megyeszerte, amelyeken ismertetik a gyermekekkel és fiatalokkal a drogokat, valamint a kábítószerfogyasztás veszélyeit és következményeit.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: