2017-12-19 07:31:47• hírek • Oszkó Viktória

Megtelt a Szakszervezetek Művelődési Háza: sikeres volt a jótékonysági est, amit Ungvári Krisztián megsegítésére szerveztek

Jótékonysági előadást szervezett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Harag György társulat, hogy mozgósítson valamennyi szatmárnémeti magyar, és magyar tagozattal működő oktatási intézményt abból a célból, hogy segítsék a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kisdiákját, a nyolc éves Ungvári Krisztiánt, aki akut myeloid leukémiában és fibrózisban szenved.

Megtelt a Szakszervezetek Művelődési Háza december 18-án, este 17:00 óra után nem sokkal. Tíz magyar iskola töb száz tanulója gyűlt össze, melettük szülők, barátok és segíteni vágyók, hogy támogassanak anyagilag és lelkileg egy családot. Egy családot, amelyben egy beteg kifiú küzd minden egyes nap azért, hogy meggyógyulhasson.
 

„Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy elfogytak a jegyek az előadásra, és hogy megtelik a Szakszervezetek Művelődési Háza, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan gondolták úgy, hogy ez egy fontos ügy. Van egy rászoruló család, akinek fontos a hit, a remény. Sokan vannak itt most együtt, és a közös akarat és imádság segít” - mondta Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője.
 

A műsorvezetők köszönetet mondtak azoknak, akik segítették az ügyet vagy hozzájárultak ahhoz, hogy a jótékonysági rendezvény megvalósulhasson. Közöttük köszönet illette a Harag György Társulat vezetőségét és munkatársait, valamennyi magyar és magyar tagozatos oktatási intézmény képviselőjét, akik kiálltak az elképzelés mellett, de persze a szülőket, a résztvevő civilszervezeteket és a diákokat is, akik ott voltak.
 

Emellett a megyei és városi vezetést, köztük Pataki Csabát, a megyei tanács elnökét, aki a műsoron is résztvett, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőségét, a tanári kart, a megyei tanfelügyelőséget és Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettest, aki szintén jelen volt a rendezvényen.
 

„Ha ennyi ember képes összefogni egy városban egy fontos dolog érdekében, az példátlan dolog és azt jelenti, hogy van jövője a városnak. ” – mondta Pataki Enikő igazgatónő beszédében. Ez a fajta összefogás nagyon különleges, hiszen több száz diák üzent a színpadról: az advent a várakozás ideje, a remény és a hit ereje segít.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: