2010-08-16 15:45:31• hírek • Szatmár.ro

Bródy János is fellép a PMN-en

Szombaton, augusztus 28-án 19.30 órai kezdettel a Kossuth-kertben felállított színpadon lép fel a magyarországi zenészlegenda.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Partiumi Magyar Napok műsorát látva kijelenthetjük: idén a szervezők az igazán minőségi zenét játszó zenekarok, előadóművészek meghívására helyezték a hangsúlyt. A meghívottak sorából így nem maradhatott ki Bródy János sem, aki által hivatalosan is elfogadott lett a popzene Magyarországon, művészetét pedig még irigykedő pályatársai is elismerik.

Bródy 1964-ben, érettségi után kerül az Illés zenekarba, amely kilencéves fennállása alatt immár több nemzedék kultikus, legendás zenekara lett. 1973-ban felbomlott az Illés, következett a Fonográf korszak. Bródy ekkor aktív szövegíróként is közreműködött. Szövegeit ebben az időben még erősebben cenzúrázták, mint korábban, de ő mindig megtalálta a lehetőségét annak, hogy dalaiban a hivatalos szólamoktól eltérő gondolatokat és érzelmeket közvetítsen.
Bródy János önálló előadói pályafutása 25 évvel ezelőtt az Egyetemi Szinpadon kezdődött. Az Illés és a Fonográf zenekarban eltöltött évek után olyan dalok születtek, melyek személyes hangulata, érzelmi elkötelezettsége vagy irónikus intellektualizmusa szinte megkövetelte, hogy szerzőjük maga álljon velük közönség elé, azóta pedig több lemezt is kiadott, számtalan slágerrel, melyek szövegeit nem csak az Illéses generáció tagjai tudják fejből, hanem a fiatalabb generáció is.

A zenész koncertjére a Kossuth-kertben fog sor kerüni, a Partiumi Magyar Napok harmadik napján, Szombaton. A 19.30-tól kezdődő koncertre valószínűleg fiatalokkal és idősekkel egyaránt megtelik majd a színpadnak otthont adó domb, a tömeg pedig olyan dalokat énekel majd együtt a legendás zenésszel, dalszövegíróval és zeneszerzővel mint a Filléres dal, Mit tehetnék érted, Mama, kérlek, Egy hétig tart egy szerelem, Földvár felé vagy a Ha én rózsa volnék című dalokat.


Szatmárnémetiben lép fel Bródy János
Szatmárnémetiben lép fel Bródy János


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: