2013-05-07 10:11:36• hírek • Szatmár.ro

Megtartották az Orgona fesztivált

Vasárnap immár harmadszor került sor az egri Orgona Néptáncfesztiválra.

Harmadszor került megrendezésre Egriben az immár hagyományosnak számító Orgona néptáncfesztivál. A szatmári település apraja-nagyja és a környéken lakók is szép számban gyűltek össze, hogy figyelemmel kövessék a meghívott néptánc-csoportok, népdalénekesek előadását.

A fesztivál szekeres felvonulással vette kezdetét, a néptánccsoportok ló-vontatta szekereken járták végig község településeinek utcáit, hangos dallal hívogatva az embereket a községközpont kultúrházába. Ott 16 óra körül vette kezdetét a rendezvény: fellépett többek között a szervező Egri Csodaszarvas Néptáncegyüttes, a Halmi Néptáncegyüttes és a Szilágycsehi Néptánccsoport is. Voltak meghívott előadók, melyek népdalokkal szórakoztatták a közönséget vagy éppen a doromb nevű hangszert szólaltatták meg.

Szarvas Károly, az egri néptáncosok vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: fesztivál jövőre is lesz, sőt azután is, addig, amíg sikerül előteremteni az anyagi fedezetet a megszervezéséhez. Szarvas munkájának elismeréseképpen Kónya László, a Pro Európa Liga szatmárnémeti elnöke oklevelet nyújtott át a néptáncosnak.

orgonafesztival from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: