2019-12-03 08:47:04• hírek • Bede Emőke

Megtartotta országos küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezete

Immár hetedik alkalommal szervezett országos küldöttgyűlést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az elmúlt hétvégén, melynek keretében sor került a tisztújításra is.

A Marosvásárhelyen megrendezett VII. Országos Küldöttgyűlés tisztújításának eredménye ekképp alakult: Bíró Rozália elnök, Bogya Anna ügyvezető elnök, Lőrincz Csilla Székelyföldért felelős alelnök, Lőrincz Helga Közép-Erdélyért felelős alelnök, Major Melinda Partiumiért felelős alelnök, Tudor Veronka Kárpátokon kívüli területekért felelős alelnök, Horváth Anna önkormányzatokért és tanügyért felelős alelnök, Csép Éva-Andrea szociális és családügyekért felelős alelnök, Hegedüs Csilla kommunikációért felelős alelnök, Ambrus Izabella civil szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős alelnök, Bálint Margit külkapcsolatokért felelős alelnök, Frunda Csenge ifjúságért felelős alelnök és Márkus Etelka nyugdíjasokért felelős alelnök. Fontos kiemelni, hogy az elnökség mandátuma az alapszabályzat értelmében 2 évről 3 évre változott.



Kelemen Hunor, a Szövetség elnöke az eseményen megtartott köszöntőjében nem csak az elmúlt időszakot értékelte, de a párt előtt álló újabb kihívásokról is beszélt. „Nehéz időszakon vagyunk túl két választással és egy centenáriumi esztendővel, és nem szabad azt hinnünk, hogy az előttünk álló év könnyebb lesz. Az önkormányzati és a parlamenti választáson mindenkinek tudatosítania kell, aki a Szövetségben dolgozik: 2020 határidőszak – ha jól szerepelünk, akkor újabb négy évig tudunk építkezni, ha leszerepelünk, akkor viszont nem lesz, aki építkezzen helyettünk. Azért állítjuk ezt, mert az a tapasztalatunk, hogy a többségnek csak a többség problémája fontos. A mi ügyünket nekünk kell képviselni, a mi céljainkat nekünk kell megfogalmazni, és a politikai eszközöket is nekünk kell biztosítanunk. Tudjuk, mi a dolgunk, számítok rátok!”



Bíró Rozália elnök a küldöttgyűlésen elmondta: „Az RMDSZ Nőszervezetének áldás az, hogy ilyen erős közösség vagyunk! Számunkra a közösségépítés, a közösség megtartása és fejlődése, a nők érdekképviselete, a romániai magyar közösség problémáinak enyhítése, illetve megoldása, valamint a társadalmi összefogás erősítése a legfőbb prioritás. Bogya Anna ügyvezető pedig a nők politikai szerepvállalásáról beszélt a hallhatóságnak. „A fiatal nők érdeklődése a közélet iránt növekvő tendenciát mutat, de teljesen más perspektívából közelítik meg ezt a témát. Bizalmat kell tanúsítani a tenni akaró fiatal nők irányába, mert érdekli őket a politika és készek tenni a közösség ügyeiért, de nem csupán a hagyományos formákban. Ők is meg akarják váltani a világot de más módszerekkel, mint ahogyan azt megszoktuk” – fejtette ki Bogya.



Major Melinda, a Partiumért felelős alelnök beszédében egyebek mellett Mága Zoltán 100 templomi jótékonysági koncertsorozatáról emlékezett meg, melynek köszönhetően az elmúlt két évben 40 szervezetet és nehéz sorsú személyt támogattak sikeresen. „Példás összefogásban volt részünk, hiszen 25 helyszínen, több mint 25 000 ember közel 370 000 lejt adományozott a jótékony célokra” – ismertette az eredményeket Majos Melinda.


A Szatmári Megyei RMDSZ Nőszervezetet Major Melinda megyei elnök mellett Belényi Andrea, a Nagykárolyi RMDSZ Nőszervezet elnöke, Juhos Tímea, a Szatmárhegyi RMDSZ Nőszervezet elnöke, Korniss Ágnes a Túrterebesi RMDSZ Nőszervezet ügyvezető elnöke képviselte.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: