2015-02-14 12:18:48• hírek • Szatmár.ro

Megtartotta nyílt napját a Hám János

A szülők választ kaptak az előkészítő osztállyal kapcsolatos kérdéseikre.

A következő napokban egymást érik az iskolák nyílt napjai, ugyanis a tanügyminisztérium rendelkezése szerint minden oktatási intézmény köteles ilyet tartani az előkészítő osztályba beíratkozó szülők és gyermekek számára.

Mindenkit megelőzve a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum már szombat délelőtt megtartotta nyílt napját a Hám János Óvoda épületében. Itt működik ugyanis az előkészítő osztály, így sokkal könnyebb az átállás a gyerekek - és talán a szülők - számára az óvoda és az iskola között.

A nyílt napon részt vevő szülők és gyerkőcök többsége számára nem volt új sem az épület sem pedig a szellemiség, amelyben az intézmény neveli a következő generáció tagjait. Legtöbb gyermek ugyanis most is a Hám János Óvodába jár és ugyancsak a városépítő püspökről elnevezett oktatási intézményben kezdik majd az iskolát.

A szülőkhöz mások mellett Frigy Szabolcs nevelési tanácsadó beszélt az iskolaválasztás fontosságáról, beszélt az iskolában folyó oktatásról Csapó-Ilyés Attila aligazgató és Pakot Géza sj. spirituális vezető is.

Krányák Jusztína tanítónő, a mostani előkészítősök "tancija" az előkészítő osztály és az iskola előnyeiről beszélt. Az előkészítő ugyanis az a hely, amely átmenetet képez az óvoda és az iskola között és ahol mindenre van idő. Van idő játékra, könnyed, szórakoztató tanulásra és az együttélés szabályainak az elsajátítására, a csapat összeszoktatására is. Kiderült: az előkészítősök számára rendelkezésre áll egy osztály a tanuláshoz és egy mesekuckó az egyéb foglalkozásokra, de az óvoda hatalmas udvarát is rendszeresen ki lehet használni.

Míg a szülők választ kaptak kérdéseikre, a gyerekek számára foglalkozásokat szerveztek, amelyeken mesét hallgattak, énekeltek és színeztek a hamarosan már iskolás lurkók.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: