2015-01-07 15:08:39• hírek • MTI/hirado.hu

Megtámadták egy párizsi lap székházát, 11 halott

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A rajtaütésben tíz ember megsebesült, közülük öten válságos állapotban vannak. A szemtanúk szerint két, fekete csuklyás férfi lépett az épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal, lövések dördültek, majd a támadók két külön gépjárművel elmenekültek a helyszínről.

Ismeretlen fegyveresek megtámadták szerdán a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházát Párizsban, a lövöldözésben tizenegy ember, köztük két rendőr életét vesztette. A tizenegy halottról Xavier Castaing, a rendőrség kommunikációs igazgatója számolt be, az áldozatok között egy újságíró is van. A tájékoztatás szerint a rajtaütésben tíz ember megsebesült, közülük öten válságos állapotban vannak. Az I-télé francia hírtelevízió szemtanúk beszámolójára hivatkozva tudósított a történtekről. A tanúk egy közeli épületből nézték végig a történteket.

"Mintegy fél órával ezelőtt két, fekete csuklyás férfi lépett az épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal" - mondta Benoit Bringer, az egyik szemtanú. "Néhány perccel később lövéseket hallottunk" - tette hozzá. A férfi szerint a támadók ezután két külön gépjárművel elmenekültek a helyszínről.

A Charlie Hebdo szerkesztőségére 2011 novemberében gyújtóbombát dobtak, miután a lap Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat közölt le. Iszlamista honlapokon korábban az újság főszerkesztőjének lefejezésére buzdítottak.

"Kétségkívül terrortámadást hajtottak végre" - jelentette ki Francois Hollande útban a helyszínre. Közölte: délután kettőkor rendkívüli ülést tart a kormány. A francia kormány a legmagasabb fokozatra emelte a készültségi szintet a főváros térségében a fegyveres akció miatt.

Francois Hollande francia elnök korábban terrortámadásnak minősítette a szerdai akciót, és közölte, hogy délután kettőkor rendkívüli ülést tart a kormány az Elysée-palotában.

David Cameron brit kormányfő felháborítónak nevezte a rajtaütést és támogatásáról biztosította Franciaországot a terrorizmus elleni küzdelemben. "A Párizsban elkövetett gyilkosságok felháborítóak. A francia nép oldalán állunk a terrorizmus elleni harcban és a sajtószabadság védelméért folytatott küzdelemben" - írta Twitter-üzenetében a politikus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: