2011-06-16 09:14:39• hírek • MTI/Reuters/Dow Jones

Megtámadta a CIA honlapját egy hackercsoport

Egy hackercsoport bejelentette, hogy megtámadta az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapját.

A Lulz Security csoport a Twitter közösségi portálon tájékoztatott erről, s a bejelentés után szinte azonnal elérhetetlen volt néhány percig a titkosszolgálat internetes oldala (WWW.cia.gov) helyi idő szerint szerda este.
Preston Golson CIA-szóvivő szerint az ügynökség ezt észlelte, s vizsgálja a történteket.

A Lulz Security az elmúlt napokban kétszer is betört az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe. Hétfőn szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó, hogy behatolt a szenátus szerverére. Szerdán ugyanez a csoport a szenátus honlapján garázdálkodott.

Az amerikai és európai internetlovagokból kötetlenül szerveződő csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat rendszerébe és a Fox.com honlapra is.

Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni vakmerő hackertámadásról adott hírt. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is -  mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre. Emellett a Lockheed Martin vállalat, a Citigroup bankcsoport és a Google keresőprogram is hackertámadásoknak volt kitéve.


A hackercsoport tagjai megjelentek már a nyilvánosság előtt is - igaz, álarcban
A hackercsoport tagjai megjelentek már a nyilvánosság előtt is - igaz, álarcban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: