2014-06-10 17:54:31• hírek • Kocsis Zoltán

Megtalálták a hétfőn Szamosba fulladt férfiakat

Speciálisan kiképzett kutya és vízalatti radar segítségével kedd délután sikerült megtalálni és felszínre hozni annak a két férfinek a holttestét, akik még hétfő kora délután fulladtak a Szamosba. A szatmári tűzoltók közben a Meggyesgombásról eltűnt 15 éves kamasz tetemét is megtalálták.

Amint arról korábban beszámoltunk, június 9-én, hétfő kora délután két férfi lelte vesztét a Szamosban a Szatmárnémetihez tartozó Pirosberek közelében. A hatóságot a napozók értesítették, ám a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) szakemberei kedd délben is eredménytelenül kutattak a holttestek után.

Az ISU ekkor, azaz kedd délben kérte a Multisalva Speciális Mentőcsoport segítségét, akik azonnal felvették a kapcsolatot mátészalkai partnerükkel, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület tagjaival. Ők Szatmárnémetibe indultak Magyarország talán legjobb vízihulla-kutató kutyájával, Pindivel.

A labrador pedig ezúttal sem okozott csalódást: viszonylag rövid kutatás után rátalált az első holttestre. Miután felszínre hozták, kiderült, hogy az az idősebbik, 50 éves eltűnt férfi földi maradványa.

További keresés után aztán a kutya és a bevetett víz alatti radar is jelezte a második tetemet. Azt 18.00 óra körül sikerült a felszínre hozni - és beigazolódott, hogy a másik hétfőn eltűnt, mindössze 25 éves férfi teteme, tájékoztatta a Szatmár.ro-t Szodoray Parádi Farkas mentésvezető.

A kutatás nyomasztó óráinak eseményeit a kétségbeesett és tehetetlen családtagok a partról követték végig...

Eközben az ISU szakemberei a Sárközújlak községhez tartozó Meggyesgombásra mentek, ahol megtalálták annak a 15 éves kamasznak a holttestét, aki még vasárnap tűnt el. A fiú elhagyta otthonát, azt követően pedig senki sem látta. Egészen addig, amíg holttestére rá nem bukkantak a Szamosban, ruháira pedig a vízparton....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: