2015-10-13 12:51:16• hírek • Kocsis Zoltán

Megtalálta a régen várt ballábas játékosát az Olimpia

„Egy ballábas védőt vagy szélsőt mindenképpen szeretnénk még igazolni", mondta Csík Tibor vezetőedző még szeptember elején, az átigazolási időszak lejárta előtt néhány nappal. Azt sem rejtette véka alá, Adrian Salageanu meglepetésszerű visszavonulása miatt üresedett meg váratlanul a poszt.

Valamivel több, mint egy hónappal később a jelek szerint az Olimpia megtalálta Salageanu megfelelőt pótlását, aki nem más mint maga Adrian Salageanu. „A nyáron hoztam egy döntést, amit megbántam. Remélem, a szurkolók és az edzők megértenek és megbocsátanak. Úgy érzem, tudok még adni ezt-azt a labdarúgásnak, ezt pedig az Olimpiánál szeretném megtenni", mondta visszatérésével kapcsolatban az áprilisban 33. életévét betöltő balszélső.

Salageanu az Olimpiában lett ismert játékos, innen került az első osztályú Besztercei Gloriához, majd megfordult a Mioveniben, a Galaci Otelulban, a Vasluiban és Marosvásárhelyen. Legnagyobb sikereit Galacon érte el, ahol alapembere volt a 2011-ben óriási meglepetésre bajnoki címet nyerő csapatnak. A nyáron megnyerte a Román Szuperkupát is, a Bajnokok Ligájában pedig pályára lépett a Manchester United, a Basel és a Benfica ellen. Ebben a periódusban a román válogatottban is bemutatkozhatott, a címeres mezt egyszer ölthette magára.

A szezon végén a Vasluihoz szerződött, ami akkor előrelépésnek tűnt, ám később kiderült, pályafutása akkor került leszállóágba. Az Olimpiához idén januárban került vissza, tavasszal alapember volt. Majd...

„Minket is váratlanul ért, amikor bejelentette visszavonulását", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Csík Tibor vezetőedző. „Hiányoztt is a játéktudása. Ha a focira tud koncentrálni, akkor továbbra is nagy segítségünkre lehet", tette hozzá a szakember.

Csík elmondása szerint Salageanu hétfőn megkezdte a közös edzést a csapattal. Fizikai állapotával nincsenek gondok, „focizni biztos nem felejtett el", azt azonban nem tudta megmondani, hétvégén Pankotán pályára küldi-e. „Rutinjával és technikai tudásával sok mindent pótolni tud. Szombatig azonban még sok minden történhet", mondta Csík.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: