2019-05-27 12:10:22• hírek • Bede Emőke

Megtagadta a mintaadást a részeg sofőr

Szokatlanul sok közúti bűncselekmény és szabálysértés történt az elmúlt hétvégén: több mint 220 helyszíni bírságot szabtak ki kb. 40 ezer lej összértékben, illetve kiegészítő intézkedésként 17 vezetői engedélyt is felfüggesztettek a rendőrök – derül ki a hatóság legfrissebb közleményéből.

Az első delikvenst még május 24-én, hajnali fél 5-kor csípték nyakon. Mint írják, a férfit közúti ellenőrzés céljából állították meg, ám az alkoholszondás teszten a sofőr megbukott, leheletében ugyanis 0,90 mg/l légalkoholszintet mért a készülék. Május 16-án pedig Avasfelsőfaluban, a Padurii utcában állítottak meg egy autót a rendőrök. Mivel a férfi szemmel láthatóan ittas volt, illetve erős alkoholszag áradt felőle, a rendőrség szerette volna megszondáztatni, a fickó azonban azonban megtagadta a fújást. Ekkor felajánlották neki a vérminta adásának lehetőségét is, de a sofőr ezt is kategorikusan elutasította. A rendőrség mindkét esetben bűnügyi eljárást indított az autóvezetők ellen.


Mint már fentebb említettük, a helyszíni bírságokon kívül a hatóság 17 vezetői engedélyt fel is függesztettek. A rendőrség tájékoztatása szerint 12 sofőrnek azért ugrott a jogsija, mert legalább 50 km/h-val túllépték a megengedett sebességet, a többiek pedig szabálytalan előzéseket hajtottak végre, illetve nem adták meg a zebrán átkelő gyalogosoknak az elsőbbséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: