2017-05-12 15:42:22• hírek • Szatmár.ro

Megszűnt a gyógyszerhiány a Szatmár Megyei Kórházban

Kommunikációs káosz, cserélődő alkalmazottak, elkallódott papírok vezettek a tiltakozó akcióban kicsúcsosodó gyógyszerhiányhoz.

Péntek délután a Szatmár Megyei Tanács vezetői sajtótájékoztatón beszéltek a megyei kórházban kialakult helyzetről. Mint megírtuk, péntek reggel 9 órakor a kórház több mint 200 dolgozója vonult az udvarra, hogy tiltakozzon az áldatlan állapotok ellen. Sok gyógyszerből ugyanis kifogyott az egészségügyi központ, olyanokból, amelyeket krízishelyzetekben kellene használni.

A sajtótájékoztatón Pataki Csaba megyei tanácselnök elmondta: már pénteken megoldódott a gyógyszerprobléma, az Avasfelsőfalui Kórházból, a Tüdőbetegek Kórházából és a Nagykárolyi Városi Kórházból érkezett segítség 1500 doboz gyógyszer formájában. Ezzel megoldódott az ideiglenes válság, három napon belül pedig megérkezik a lerendelt szállítmány is a fontos készítményekből.

Az azonban sokkal érdekesebb, hogy hogyan alakult ki a helyzet, aminek a végén rövid időre beszüntette a munkát az egészségügyi személyzet. Mint kiderült, a Szatmár Megyei Tanácsot csak május 10-én értesítették arról, hogy már egy ideje gondban vannak a gyógyszerekkel.

Egyelőre az okok között a vezetőváltás, a beszerzési osztályon történt személyi változások, de február óta a megyei kórházban kallódó vagy éppen eltűnő gyógyszer-igénylések állnak. Sok osztálynak nincs is vezetője, a kiírt vezetői posztok felére sem érkezett legalább egy jelentkezés. Nem is beszélve a komoly kommunikációs gondokról. Ezeken próbálnak változtatni a folytatásban, hogy ilyen problémák ne is merüljenek fel, hiszen emberéletek függenek a kórház működésétől - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Személyi változások

A kialakult gyógyszerhiány kapcsán még csütörtök délután lemondott tisztségéről a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház ideiglenes orvos-igazgatója, Dumitru Fanea. Mint kiderült, erre előbb-utóbb sor került volna, hiszen többszörös összeférhetetlenségi helyzetben van, hiszen a PSD városi elnöke illetve társtulajdonosa egy egészségügyi vizsgálatokat végző laboratóriumnak is. A helyére Marius Roatist nevezték ki - ideiglenesen.

Camilo Coste kórházmenedzser is beadta a felmondását a történteket követően, ám ezt a megyei tanácselnök egyelőre nem fogadta el. Tíz napos szabadságra küldték, addig vizsgálatokat folytatnak majd a gyógyszerhiány kialakulásáért, felelősök felderítése érdekében.

Leváltanák az edzőt?

A sajtótájékoztatón az újságírók arra a pletykára is rákérdeztek, lehetséges-e, hogy Camilo Coste menedzser ellen dolgoznak néhányan a kórházon belül, sporthasonlattal élve: azért játszik a csapat rosszul, hogy leváltsák az edzőt. A megyei tanácselnök csak annyit válaszolt, hogy kivizsgálják az esetet.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: