2008-06-25 18:25:27• hírek • Szatmar.ro

Megszűnik a BBC román adása

bbcAugusztus elsejétől, 68 évi tájékoztatás után megszűnik a BBC román adása.

A BBC szerdán bejelentette, megszünteti román nyelvű szolgáltatásait. A jelenleg 4 órányi műsort sugárzó rádiós adás és az önálló román nyelvű hírportál várhatóan augusztus elsejétől szakítja meg szolgáltatásait. A BBC rádió 68 évig szólt román nyelven.

 


 

Az Európai Unió területén Romániában működött az utolsó BBC állomás, mely nem angol nyelven szólt. A döntésre azt követően került sor, hogy a társaság átvizsgálta az anyagi helyzetét, és arra a következtetésre jutott, hogy a 2008-2011-es időszakban már nem képes fenntartani a romániai adását. A döntés 46 alkalmazottat érint.

Románia EU-s csatlakozását követően megváltoztak a rádiózási perspektívák, ugyanakkor számos befektetés és fúzió befolyásolta a BBC helyzetét. Ezeknek köszönhetően csökkent a BBC hallgatottsága (jelenleg 3 százalékos),

A BBC 1939 szeptember 15-én kezdte meg román nyelvű műsorainak sugárzását. Jelenleg 154 országban hallható, és 2000 rádióadó veszi át a műsorait. A BBC Magyar Adása 2005. december 31-én sugározta utolsó műsorát.

(Impulzus.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: