2012-08-01 14:40:37• hírek • Kocsis Zoltán

Megszűnik a természetvédelmi rendőrség?

Cégrendőrségnek nevezte a természetvédelmi rendőrséget és a megszüntetését helyezte kilátásba Dorel Coica polgármester. Szatmárnémeti első embere hadat üzent a közterület-fenntartó vállalatnak is, ám azt is bebizonyította, hogy fontos adatokkal nincsen tisztában.

A polgármester a prefektúra égisze alatt működő szociális párbeszéd keretein belül beszélt a szatmárnémeti nyugdíjasok előtt a város közterület-fenntartó vállalatáról. Elmondta, hogy mihamarabb szeretné megszüntetni a természetvédelmi rendőrség intézményét. Noha hasonló például Temesváron, Nagybányán és Nagyváradon is működik, a közterület-fenntartó vállalat és a helyi rendőrség által közösen működtetett intézményt egyenesen cégrendőrségnek nevezte.

Coica gyakorlatilag nyílt színi támadást indított a vállalat ellen, mondván, a várossal kötött szerződés előnytelen Szatmárnémeti számára, a cég pedig nem végez megfelelő munkát. Elismerte ugyanakkor, hogy az év végéig nem tehet semmit, „addig érvényes ugyanis a szerződés. Ezt követően viszont egy átlátható pályázatot hirdetünk és tényleg hozzáértő céget bízunk majd meg a feladattal", mondta.

A polgármester viszont téved: a közterület-fenntartó vállalat szerződése 2013 december 31-ig szól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: