2007-02-14 17:52:42• hírek • István Löchli

Átkeresztelték az Egri iskolát

 Csűry Bálint nevét kapta az egri általános iskola.
 Nagyszabású ünnepség és megemlékezés keretén belül, Csűry Bálint nevét vette fel az egri általános iskola.
 
A professzor 1886. február 13-án látta meg a napvilágot Egriben és itt végezte középiskolai tanulmányait is. Csűry már akkor kitűnt diáktársai közül, hiszen mindig kiváló eredményei voltak. Az ünnepségen Szighety Enikő köszöntője után az általános iskola diákjai tartottak kisebb előadást, majd Egri polgármestere, Szabó Elek köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Kiss Kálmán tanár, Csűry leghíresebb munkájáról, a Szamosháti szótárról tartott kisebb előadást és végezetül a Csodaszarvas néptánc együttes örvendeztette meg a népes közönséget.
 
 A műsorok után az egybegyűltek megkoszorúzták Csűry emléktábláját, majd Kónya László főtanfelügyelő- helyettes és Szighety Enikő igazgató  ünnepélyes keretek között leleplezte az iskola falán elhelyezett új névtáblát. Szighety Enikő, az Egri általános iskola igazgatónője az egybegyűlteknek elmondta, az utókor részéről ez a legkevesebb, hogy legalább egy utca és egy iskola viselje e híres ember nevét, ki örökké ismertté tette Egrit.

Kónya László főtanfelügyelő helyettes az új névtábla leleplezése után a résztvevő diákságnak elmondta, "ha Csűrynek sikerült e faluból híres emberré válnia, akkor nektek is sikerülni fog".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: