2018-08-23 10:34:10• hírek • Bede Emőke

Megszületett az ítélet az apai hármas gyilkosság ügyében

Úgy tűnik, fináléjához érkezett az apai hármas gyilkosság ügye, ugyanis csütörtökön a szatmári bíróság ítéletet hirdetett.

Nem csak megyénket, de az egész országot megdöbbentette tavaly novemberben az apai hármas gyilkosság története, melynek során nem csak egy házaspár, hanem az asszony édesanyja is életét vesztette. Szerencsére a szatmári nyomozók hatékony munkájának köszönhetően néhány napon belül sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteni, hogy őrizetbe vehessék a meggyilkolt házaspár fiát, R. Razvant, aki egyébként már a nyomozás első napján felhívta magára a hatóságok figyelmét különös viselkedésével. Teljes nyugodtsággal fogadta a gyilkosság hírét, majd különféle mondvacsinált indokokra hivatkozva megpróbált a bűntett helyszínére, a családi házba bejutni. Értelemszerűen a rendőrség nem engedte ezt meg neki.
 

A nyomozók végül közvetlenül a szülők temetésén vették őrizetbe a férfit, majd a szatmári börtönben helyezték előzetes letartóztatásba. Három hónappal és megannyi megtagadott szabadlábra bocsátási kérelemmel később elkészült a vádirat, melyben nem csak a gyilkosság eseményeiről számoltak be percről percre, hanem arról is, mennyire hidegen hagyták a férfit az ellene felhozott vádak. „A bűnügyi nyomozás során R. R. M. gyanúsított egyszer sem volt őszinte. Nem volt hajlandó az együttműködésre, mi több, az ellene felhozott vádak súlyossága ellenére a sajnálat vagy megbánás egyetlen jelét sem mutatta” -áll az ügyész által összeállított dokumentumban, mely alapján a gyanúsítottból vádlott lett.



A bizonyítás során az ügyészség a tanúvallomásokat, a DNS-mintákat, a igazságügyi orvosszakértők jelentéseit, a mobiltelefonos cellainformációkat, illetve a kép- és videófelvételeket használta fel. Mindezek alapján a legutóbbi tárgyaláson az ügyész a maximális kiszabható büntetést kérte a vádlottra, felemlegetve az R. Razvan által elkövetett gyilkosságok kegyetlenségét, a férfi együttműködésre nem hajlandóságát, illetve azt, hogy a férfi borzalmas tette saját családtagjai ellen irányult.
 

Az ítélet kihirdetése csütörtökön történt meg: a bírónő többszörös, minősített emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 5 évnyi közügyektől való eltiltásra ítélte a férfit. A döntés nem végleges, R. Razvan még megfellebbezheti azt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: