2013-01-22 13:21:46• hírek • Póti Orsolya

Megszületett a helyesírási vetélkedő eredménye

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, a LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség idén is megszervezte az Implom József Helyesírási Versenyt. Az eredményekről a LiterArt tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

Az Implom Józsefről elnevezett vetélkedő már több mint másfél évtizede Gyulán indult el, az Erkel Ferenc Gimnázium magyar tanárainak kezdeményezésére, és vált országos, majd Kárpát-medencei méretűvé, ezzel széles körben népszerűsítve a magyar helyesírást, az írott nyelvi kultúrát.

Szatmár megyében is évről évre megszervezik a vetélkedőt a középiskolák IX-XII. osztályos tanulói számára. A verseny megyei szakaszára január 19-én délelőtt került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban összesen 71 diák részvételével. Megszületett a vetélkedő eredménye, amelyről a LiterArt Magyartanárok Egyesülete tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

Berei Blanka, a Nagykárolyi Elméleti Líceum XII. osztályos diákja 162,5 ponttal lett a negyedik (tanár: Szabó Csilla), a harmadik helyen Gnandt Tímea, a Nagykárolyi Elméleti Líceum XI. osztályos diákja végzett 165 ponttal (tanár: Putovits Tünde), a második Heidenhoffer Erhard, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X.B osztályos tanulója lett 169 ponttal (tanár: Téglás József), az első helyen pedig Benedek Karola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X.F osztályába járó diák végzett 170 pontszámmal (tanár: Téglás József).

A legügyesebb szatmári diákok a Sepsiszentgyörgyön megrendezésre kerülő országos döntőn bizonyíthatják tudásukat február 8-án. Az országos döntőn legmagasabb pontszámot elért diákok képviselik Erdélyt az Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett Kárpát-medencei döntőn, Gyulán, amelynek időpontja március 1–2.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: