2018-07-26 22:31:45• hírek • Blikk.hu

Megszületett a bírósági ítélet Kozsó balesetének ügyében

Az ítélet jogerős: kimondta a szabálysértési hatóság, hogy Kozso (52) ártatlan a tavaly nyári balesetében.

Mint ismert, az elmúlt év augusztusában egy budapesti kereszteződésben a zenész ütközött egy motorossal. Kozso hátulról találta el a robogón ülő L. Ivettet, aki az ütközés után több métert repült, és két helyen is eltört a lába. A zenész-producer azonnal kiugrott az autójából, és segítséget nyújtott a sérült nőnek, majd a vizsgálat során is végig együttműködő volt, bár később kiderült, mindketten másként emlékeztek a baleset körülményeire. Kozso a kezdetektől állította, hogy nem hibázott, nem volt esélye elkerülni a karambolt, mert a hölgy nem tartotta be a balra kanyarodás szabályait, ám információink szerint a robogós mindezt tagadta. A rendőrség által kirendelt közlekedési szakértő azonban az Ámokfutók frontemberének adott igazat, és a hatóság is felmentette.
 

– Örülök, hogy a szabálysértési hatóság is megállapította, nem voltam vétkes a balesetben. Az igazat megvallva, nem volt sok félnivalóm, mert végig biztos voltam abban, hogy nem szegtem meg a KRESZ-t. Mindig körültekintő vagyok vezetés közben, vigyáznunk kell egymás testi és lelki épségére – erősítette meg a Blikknek a felmentése hírét a zenész.
 

Kozso jogi képviselője a Blikknek elmondta, ha nem sikerült volna bizonyítani az ügyfele igazát, nagy kalamajkába kerülhetett volna a Szomorú szamuráj előadója.
 

– A vizsgálat tétje az volt, hogy ha megállapítják, hogy az ügyfelem szegett szabályt a balesetben, akkor nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozása miatt indult volna ellene büntetőeljárás – nyilatkozta lapunknak dr. Újvári Zoltán ügyvéd. – Azonban a szabálysértési eljárás során a vizsgálatot végző kapitányság által kirendelt közlekedési szakértő megállapította, megbízóm minden rá vonatkozó KRESZ-szabályt betartott, és a sérülést szenvedő másik fél közlekedési szabályszegésével összefüggésben következett be a baleset – tette hozzá az ügyvéd.
 

A Blikk az ítélet után elérte az elütött motorost is. L. Ivett (36) bár szerette volna, ha a bíróság is az ő igazát mondja ki, egyáltalán nem volt meglepve, hogy Kozsót felmentették.
 

– Nem is értem, hogyan lehetne más a hibás, mint ő. Bár van, amire máig nem emlékszem pontosan, mivel elveszítettem az eszméletemet – kezdte a Blikknek Ivett, aki súlyos sérüléseket szenvedett a karambolban.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: