2009-01-07 16:06:47• hírek • Parajdi Andrea

Megszorított büdzsénk lesz

Prioritási lista alapján készült el Szatmárnémeti 2009-es költségvetés-tervezete, amely biztosítja a város szükségszerű adminisztrációs költségeit, azonban a nem kötelező kiadások esetén mindenhol megszorításokat tartalmaz.

Arról már a Szatmár.ro is hírt adott, hogy a 2009-es évben felelősségteljesebben, és fontosabb prioritások alapján állítják össze Szatmárnémeti éves költségvetését. Ilyés Gyula polgármester szerdán megtartott sajtótájékoztatóján ismét hangsúlyozta, hogy a legnagyobb probléma abban rejlik, hogy a város jövedelmei nem fedezik a kiadásokat.-Rengeteg számítást végeztünk, míg végül sikerült úgy összeállítanunk a költségvetést, hogy a tavalyi évhez hasonlóan minden kötelező kiadásunkra meglegyen a keret -mondja Ilyés.

A 2009-es költségvetés alapján az adminisztrációs költségekre, mint például a hivatalhoz tartozó intézmények működtetésére, a város parkjainak karbantartására, a közvilágítás biztosítására, vagy éppen a közszállítás megvalósítására a jövő évben is lesz keret. -Ezek azok a költségek, amelyekre mindenképpen elő kell teremteni az összegeket. Ezt meg is valósítjuk, azonban új fejlesztések elindítására, több kulturális esemény szervezésére egyelőre nem tudunk pénzt kiszorítani - részletezi Ilyés a szokatlan állapotot. Mint mondja, idén tovább folytatódnak a már elindított fejlesztések, befejeződik a Gellért Sándor, a Pálfalvai, a Fabricii, a Grigore Ureche és az Ilarie Chendi utcák modernizálása, a Solidaritatii negyed rehabilitálása, illetve néhány földes utca leaszfaltozása, azonban komolyabb fejlesztésekre jelenleg nincs kilátás.

A 2009-es költségvetés tartalmazza az uniós projektek előkészítésének költségeit is, hiszen beruházások elindítására idén csupán EU-s pénzekből lesz lehetőség. -A projektek tanulmányainak kidolgozására elkülönítettük a szükséges összegeket, hiszen ha nem pályázunk, több mint 20 millió euró támogatástól eshet el Szatmárnémeti városa - szögezi le a polgármester. Az elkészült költségvetés-tervezet, csupán az országos büdzsé jóváhagyása után kerül a helyi tanács elé.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: