2009-08-08 19:51:55• hírek • Mediafax, Impulzus

Megszorításokról tárgyalnak

A Mediafax értesülései szerint az IMF  és a Kormány mintegy 100-150.000 közalkalmazott jövő év közepéig történő leépítéséről, a nyugdíjak, valamint a közalkalmazotti fizetések lefagyasztásáról tárgyal.

Egyes kormányzati forrásokra hivatkozva, a hírügynökség közli, hogy az októberre tervezett 2 százalékos nyugdíjemelés halasztását, és a szociális valamint a kisnyugdíjak kivételével a nyugdíjak lefagyasztását tervezi a Kormány a 2010-es évre, valamint 100.000 - 150.000 közalkalmazott elbocsátását az állami és közigazgatási, valamint a decentralizált intézmények soraiból.

A Mediafax továbbá azt is bejelenti, hogy a tárgyaláson szóba került valamennyi közigazgatásban dolgozó 3 hetes fizetés nélküli szabadságra küldése, szeptember és november között. Ez országos szinte 1,4 millió munkavállalót érint.

Az intézkedéseket már korábban Traian Basescu államelnök kijelentései is előrevetítették, aki kijelentette, hogy országos szinten a közalkalmazottak húsz százalékától meg kell válni, a döntés pedig nem tűr halasztást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: