2010-01-09 18:49:32• hírek • MTI

Megszólták az ittas minisztert

A minisztereknek méltósággal kell ellátniuk a rájuk ruházott tisztséget - hangsúlyozta szombati közleményében Yves Leterme belga miniszterelnök, miután beszélgetést folytatott Michel Daerdennel, társadalmi integrációs és nyugdíjkérdésekkel megbízott miniszterével, aki többek meglátása szerint ittasan szólalt fel csütörtökön a szenátusban.

A beszélgetés során - közölte Leterme - Daerden azt állította, hogy nem volt alkoholos befolyásoltság alatt. A kormányfő nem jelentett be semmilyen további intézkedést az ügyben.

A franciaajkú vallon népközösséghez tartozó, szocialista párti Michel Daerden régóta a belga politika bohócának számít. A Youtube fájlmegosztó portálon számtalan videóklip található, amelyek tanúsága szerint szemmel láthatóan erősen illuminált állapotban jelenik meg a nyilvánosság előtt. Akkor lett az internet "sztárja", amikor a 2006-os helyhatósági választások idején egyik ilyen megjelenése után a tévéstúdióban feltették neki a kérdést, részeg volt-e, mire azt válaszolta: "nem jobban, mint rendszerint".

Most a szenátusi közjáték után a flamand nacionalisták követelték Daerdennek a koalíciós kormányból való menesztését botrányos viselkedése miatt, mondván, nincs ember, akit ne rúgnának ki azonnal páros lábbal, ha ilyen állapotban jelenik meg a munkahelyén.

A szóban forgó szenátusi felszólalás is megtekinthető a Youtube-on, és a miniszter hanglejtéséről, gesztusairól valóban nehéz másra gondolni, mint az alkoholos befolyásoltság egészen súlyos esetére. Daerden kabinetje azonban közleményben szögezte le: a miniszter egy hozzá intézett kérdésre "a róla közismert stílusban, végig hollandul beszélve, gondosan előkészített, minőségi választ adott, teljesen józan állapotban".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: