2010-04-09 10:53:20• hírek • Szatmar.ro

Megszilárdította pozícióját a CFR

A tehetetlenek fordulójában a kolozsváriak mellett csak a Steaua tudott nyerni.

A román labdarúgó Liga1 26. fordulóját ezúttal is a hét közepén bonyolították le és ez nem sok jót hozott a bajnoki címért küzdő gárdáknak, hisz közülük csak a Kolozsvári CFR és a Steaua tudott nyerni, ráadásul mindkettő idegenben. Riválisaik közül az Urziceni, a Temesvár és a Rapid odahaza, a Vaslui és a Dinamo idegenben ért el döntetlent.

A listavezető kolozsváriak Jászvásárba látogattak és igencsak megizzadtak a három pontért. Bár szinte végig némi mezőnyfölényben játszottak és komoly helyzet is csak ők alakítottak ki, az első félidőben nem lehet azt mondani, hogy megizzasztották volna Branet kapust. Az első igazán komoly gólszerzési lehetőség Muresan előtt adódott, aki a 17. percben egy bődületes rakétát eresztett el 35 méterről, szabadrúgásból, a labda a felső lécen, majd a hálóőr hátán csattant, de végül kiment szögletre. Az első félidőben még Peralta és Dica, a szünet után pedig Bud (két alkalommal) szerezhetett volna vezetést az erdélyieknek, de ez elmaradt. A három pont megszerzéséhez aztán egy csereember, a brazil Nei szükségeltetett, aki előbb a 76., majd a 93.-ban is betalált, megduplázva ezzel idénybeli góljai számát.

Szintén idegenben nyert a Steaua, ám a fővárosiak még inkább megizzadtak Besztercén. Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott Moraes révén, ám a 12. percben Arman Karamjan értékesítette Golanski passzát és megszerezte a vezetést a vendégeknek. A Beszterce ettől függetlenül egyenrangú partner tudott lenni, az esélyes vendégek csak a szünet előtti percekben tudtak ismét némi fölényt kialakítani, ekkor Nicolita és Karamjan is növelhette volna az előnyt. A második félidő viharosan indult, hisz az 51. percben Moraes egyenlített, ám a Stancu egy perccel később ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Továbbra is aktívabbak maradtak a bukarestiek, Nicolita és Stancu távoli lövésekkel kísérleteztek, míg a másik kapu előtt Coroian ollója okozott izgalmat. Az utolsó negyed órában mindkét csapat betalálhatott volna, de a katonacsapat görög csatára, Kapetanosz csak a kapufát találta el, a túloldalon pedig Matei közelről elvétette a célt és az egyenlítést.


Traoré ezúttal sem talált be fotó: cfr1907.ro
Traoré ezúttal sem talált be fotó: cfr1907.ro


Nem járt viszont ilyen szerencsével a Dinamo, amely csak gól nélküli döntetlent ért el Targu Jiuban. Bár a piros-fehérek fölényben játszottak, csak helyzetekig jutottak el, míg a hazaiak, a biztos védekezésből kiindulva megpróbáltak veszélyes kontrákat indítani. A hazaiak részéről Tremonti és Raskovics, a vendégoldalon Alexe, Cristea és Torje volt aktív. Na meg Moti, aki mindkét kapuba majdnem betalált.

Meglepetésre a címvédő Urziceni csak döntetlent ért el a bennmaradásért küzdő Medgyes ellen, akárcsak a Rapid a szintén kiesőjelölt Ceahlaul ellen. Előző csapat Bilasco révén szerzett vezetést, de az erdélyiek Dudita góljával egyenlíteni tudtak. Ezzel szemben a fővárosi vasutasok csak Raduta hosszabbításban szerzett góljával egyenlítették ki Cebotaru találatát. Szintén csalódást okozott szurkolóinak a Temesvár, amely nem tudott betalálni az újonc Curtea de Arges kapujába, míg a Vaslui idegenbeli döntetlenje az Astra otthonában még az elfogadható kategóriába tartozik.

A fordulót követően az 52 pontos CFR őrzi három pontos előnyét a Steauával (49) szemben, míg az üldözőboly egyre inkább kezd leszakadni: a Vaslui 48 ponttal, a Temesvár, az Urziceni és a Dinamo pedig 46 egységgel követi őket.

Eredmények:
Brassó - Galac 3-0
gólok: Abrudan (2.), Sburlea (20.), Roman (81.)

Urziceni - Medgyes 1-1
gólok: Bilasco (35.), illetve Dudita (57.)

Gyulafehérvár - Craiova 2-0
gólok: Selegea (66., 69)

Astra - Vaslui 0-0
Temesvár - Curtea de Arges 0-0

Beszterce - Steaua 1-2
gól: Moreas (51.), illetve Arm. Karamjan (21.), Stancu (57.)

Rapid - Ceahlual 1-1
gólok: Raduta (93.), illetve Cebotaru (77.)

Iasi - Kolozsvári CFR 0-2
gólok: Nei (76., 92.)

Pandurii - Dinamo 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: