2012-08-07 09:34:51• hírek • refszatmar.eu

Krisztus kísérte a táborozókat

„Kísértések” témában ismét Nagytarnán szerveztek ifjúsági tábort a Szatmári Református Egyházmegye fiatal lelkészei és teológusai 2012 július 29 és augusztus 4. között. 12 gyülekezet képviseltette magát 55 ifjúval és 12 felvigyázóval. Előadások, istentiszteletek, bibliaórák, vetélkedők, koncertek, humorest, tánc, karaoke, tábortűz, kirándulás színesítették a fiatalok programját a gyorsan tovatűnő táborban.

Ma több a kísértés

Szinte minden délelőtt énektanulással és előadással kezdődött a nap. Egyre nagyobb lelkesedéssel énekelgették a fiatalok a táborhimnusz szövegét, megvallván azt, hogy miért éppen egy református táborba érkeztek meg: „Eljöttem, hogy áldjam, csodáljam, imádjam azt, ki értem adta önmagát."

Az előadások őszinték, fiatalosak és tanulságosak voltak. Somfalvi Edit teológiai tanár a kísértés lelki folyamatairól tartott előadást és sok mindenre figyelmeztette a virtuális világban felnövekedett nemzedéket. Őri-Pákay Franciska a tőle megszokott nyíltsággal beszélt arról, hogy ő hogyan lett Jézus követője és bátorította a fiatalokat arra, hogy ne szégyelljék hitüket megvallani. Dr Vass Zoltán laboratóriumi főorvos a szexuális kísértések témakörben a nemi betegségekre hívta fel a figyelmet mondván, hogyha a test többi szerveinek a betegségeiről őszintén beszélünk, akkor elengedhetetlen az, hogy erről is bátran értekezzünk, különben nagy baj lehet. Rácz Ervin megtanította másképpen ragozni a fiatalokat Én - Te - Ő helyett, Ő - Te -Én a megfelelő sorrend, azaz Isten, felebarátom és utána saját magunk. Az énközpontúság helyett az istenközpontúság a boldog élet kulcsa. Erre Jézus adott példát.

Istentiszteletek és bibliaórák adtak alkalmat arra, hogy az Ige fölé hajolva tanuljanak a fiatalok ebben a témában. Sokkal több kísértéssel kell megküzdjön egy mai fiatal, mint az előzőekben bármelyik nemzedék, hiszen akár egy keresztyén tábor mellett is létezik rengeteg alternatíva. A bibliaórákon beszéltek a fiatalok arról, hogy a rossz példakép, a tarsaság, a divat viszi őket el rossz útra. Remélhetőleg sikerült mindenkinek újratervezni útjukat Krisztus felé.

Kirándulás, vetélkedők

Szórakozásra is volt bőven lehetőség ezen a héten. A fiatalok három vetélkedős csoportba tömörültek, akik neveket is választottak maguknak: Rózsaszín Pitbullok, Kék majmok és ZÖLDek (azaz: Zajos Őrült Laza Diákok) Ezek megőrültek! - mondhatták volna az ismert televíziós vetélkedő címével azok, akik a játékokat szemlélték. Nagyon jó volt a kedv, jó kis csapatok verbuválódtak össze.

Csütörtökön került sor a kirándulásra, ahol szalonnasütés és íjjászbemutató várta a csapatokat. Jobb Domokos tanította a krisszeseket íjászkodni. Egyébként is a Biblia értelmében a bűn céltévesztést jelent. A pontos célzás elengedhetetlen.

Esti programok

Nem unatkoztak esténként sem a táborlakók. Koncertezett a pálfavai ifjúság. Igazi élő koncertet adott az Élő Kövek Keresztyén Zenekar is. Székely Zsolt és Mihály Gergő a rekeszizmokat is próbára tette a humoresten. Kása Zsolt és Melinda táncházzá varázsolta a nagytarnai parókia udvarát. A láthatatlan színházban idén a tékozló fiú történetét élhették át ott ahol bekötik a szemet, kinyitják a szívet, megtöltik a lelket.

Akik voltak már ifjúsági táborban tudják, hogy mit jelent az a fogalom, hogy: Tábortűz. Utolsó este lobogtak a tűz lángjai, teológus paródiák nevettettek, emellett karaokéban próbálhatták ki énektudásukat a fiatalok. Egész héten szólt  a Harangszó Rádió különböző zenei stílusokban.

Jó volt együtt lenni, jó volt együtt Krisztus kíséretében újratervezni!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: