2012-08-08 15:57:06• hírek • Póti Orsolya

Megszervezték a tábort a rászoruló gyerekeknek

A Máltai Segélyszervezet Szatmár megyei fiókjának önkéntesei idén is tábort szerveztek a Szent József Központot látogató rászoruló gyerekeknek. A három napos kiránduláson mintegy negyven jó magaviseletű gyerek vehetett részt - tudtuk meg Brendli Mayától, a szervezet egyik önkéntesétől.

Idén is sikerült lebonyolítaniuk a Máltai Segélyszervezet önkénteseinek a hagyományos nyári tábort, amelyre augusztus 3-5. között került sor Büdössáron. Mint megtudtuk, a rendezvény kitűnő hangulatban telt, hiszen a résztvevő gyermekek élvezték annak minden egyes programját.

A táborba péntek reggel 8 órakor indultunk a Szent József Ifjusági Központtól autóbusszal mintegy 40 gyerekkel és 20 csoportvezetővel. A szálláshelyek elfoglalása után közösen megreggeliztünk, majd míg mi önkéntesek az ebédet készítettük, addig a gyerekek kedvükre játszhattak és pihenhettek" - mondta el Brendli Maya a Szatmár.ro-nak,

A támogatóknak köszönhetően idén a szervezők a margarinos és májkrémes kenyér mellé friss zöldséget is adhattak gyermekeket, sőt édességgel is kedveskedhettek nekik. A délutáni órákban a gyerekek az evangéliumhoz kapcsolódó játékokat játszottak, este pedig énekeltek a tábortűz körül.

„A táborozók rendkívül élvezték a szombat délelőtti erdei túrát, ezért vasárnap is szerveztünk egy kis kirándulást, ami közben gitár kíséretével gyakoroltuk az énekeket a misére, melyet az avasfelsőfalúi plébános tartott" - magyarázta az önkéntes, aki szerint a gyerekek nagyon élvezték a tábort.

A szervezők ezúton is megköszöntik a támogatóknak az élelmiszereket, illetve a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek, hogy szálláshelyet biztosítottak a táborozóknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: