2015-10-26 17:25:57• hírek • Kocsis Zoltán

Megszerezte első győzelmét a szatmári focicsapat

Megszerezte fennállása első győzelmét a Szatmárnémeti Juniorul labdarúgócsapata, amely 3-2-re legyőzte a Bihar megyei Alsólugas Sporting nevű csapatát a román női labdarúgóbajnokság második osztályának nyugati csoportjában. Nem tévedés, Szamárnémetinek ismét van női focicsapata!

Talán kevesen emlékeznek még a Flamura csapatára, amely néhány évig a román női labdarúgás térképén tartotta Szatmárnémetit. Közel egy évtizede azonban Szatmárnémetiben, sőt, Szatmár megyében nem létezett szervezett női fotbal. A tetszhalott állapotból Liviu Ivasuc és Dacian Nastai ébresztették fel a sportágat 2014 őszén.

„Valami olyasmit szerettünk volna, ami hiányzott városunkból. Valami olyat, ami nem volt kiaknázva, olyan területet kerestünk, ahol a tehetségeknek nem adatott meg a kibontakozás lehetősége", nyilatkozta Ivasuc a Román Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján.

A Juniorul utánpótlás-nevelő klub keretein belül 2014 nyarán alakult meg a női csapat. Tekintve, hogy a keret tagjai 14 ás 19 év közöttiek, alighanem közelebb járunk az igazsághoz, ha lánycsapatot írunk. Az első edzésre 15-en jelentkeztek, ők a klub Facebook-felhívására reagáltak. Mivel a megyében nem létezik más női focicsapat, első felkészületi meccseiket fiúk ellen játszották a lányok.

A második osztály nyugati csoportjában 11 csapat szerepel. Két-két gárda képviseli Kolozsvárt és Craiovát, de a szatmári lányok ellenfelei közé tartozik Temesvár, Vadjahunyad, Marosvásárhely, Alsólugas, Borosjenő és Kisbecskerek is. Utóbbi viszi a prímet a leghangzatosabb csapatnév versenyében: az együttes ugyanis a Nuova Mama Mia megnevezést viseli.

Hétfőn a Juniorul az alsólugasi Sporting együttesét fogadta a Somesul pályán és mivel a vendégek az utolsó percekben büntetőt hibáztak, a szatmáriak megszerezték történelmük első győzelmét. A hazaiak góljait Ioana Borodi (2) és Illés Júlia szerezték. Ezzel a csapat négy forduló után 3 ponttal a táblázat 8. helyén áll.

A történelmi első győzelmet megszerző együttes összeállítása:
Alexandra Ionescu - Andrea Rákos, Adelina Vidican, Delia Lupuţ, Nagy Hermina, Andreea Tataran, Illés Júlia, Szűcs Ivette, Tania Mare, Bianca Farcas, Ioana Borodi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: