2018-12-11 14:22:14• hírek • Bede Emőke

Megszavazták: kiépülhet a kerékpárkölcsönző rendszer

A Gorunului úton már kész a kerékpárút.
A Gorunului úton már kész a kerékpárút.

Rendkívüli ülésre hívta össze kedden a tanácstagokat Szatmárnémeti polgármestere, s „rendkívüli” jelző ez alkalommal nem csak az ülés sürgős mivoltára, hanem a megszavazott projektre is bátran használható.

A napirendi pontok egyike ugyanis egy közösségi kerékpárkölcsönző rendszer kiépítésének lehetőségét vetette fel. A kerekasztal körül helyet foglalók rövid tanácskozás után áldásukat adták a nagyszabású tervre, s ezzel vállalták azt, hogy az önkormányzat uniós források segítségével fedezni fogja az egész várost behálózó rendszer kiépítését.
 

A polgármesteri hivatal oldalán is elérhető szakjelentésből és indoklásból egyértelműen kiderül, a biciklisek élete napjainkban nem a legrózsásabb, ugyanis a jelenleg rendelkezésükre álló kerékpárút nem elég ahhoz, hogy gond nélkül lehessen karikázni a városban. Épp ezért korábban a Helyi Tanács már jóváhagyta a várost gyalogos- és kerékpárbaráttá tevő projektet, így a leendő kerékpárutak megvalósítása után már könnyen kialakítható egy biciklikölcsönző rendszer is.
 

A több mint 5 millió lej értékű beruházásnak köszönhetően 18 kölcsönző állomás épül majd a főbb kerékpárutak mentén, emellett az elfogadott határozat 250 bicikli megvásárlását is tartalmazza. A szakjelentésből ezen felül az is tisztán kiderül, hogy az állomásokat a biztonság érdekében megfelelő közvilágítással és térfigyelő kamerákkal is el fogják látni. Az önkormányzat reményei szerint e hálózat megvalósításával csökkenthető a város autós forgalma és az ezáltal generált légszennyezés mértéke is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: