2008-02-28 19:13:49• hírek • István Löchli

Megszavazták a lakónegyedek modernizálását

 Több ezer lakos életkörülményeit fogja érinteni a lakónegyedek modernizálása.

Csütörtökön tartotta a városi tanács soros ülését, melynek két határozattervezete két lakónegyed, nevezetesen a 14 Mai és a Solidaritatii modernizálására vonatkozott.

A tanácsosok egyöntetűen megszavazták a lakónegyedek modernizálását, mely több ezer lakos életkörülményeit fogja jelentős mértékben javítani. Ilyen mértékű modernizációs munkálat még nem zajlott a városban, ugyanis egyszerre két lakónegyedet újítanak fel.

A tervek szerint újraaszfaltozzák az egész lakónegyedet, esztétikus járdákat alakítanak ki, lebontásra kerülnek az illegális garázsok, ahol újabb parkolókat hoznak létre, zöldövezeteket alakítanak ki, és számtalan munkálatot visznek véghez annak érdekében, hogy ezek a lakónegyedek, melyeket megépítésük óta soha nem újítottak fel, kellemesebb környezetté váljanak. A határozattervezet szerint a  Solidaritatii negyedben a munkálatok összértéke hozzávetőleg 3 millió lej lesz, és 8 hónapot vesz igénybe a munkálat.  A 14 Mai negyedben 6 hónapon át zajlik majd az egymillió lejt meghaladó munkálat.

Amint azt Ilyés Gyula polgármester elmondta, várhatóan a következő tanácsülésen kerül megvitatásra a 15-ös valamint 16-os lakónegyedek modernizálása. A különlegessége a határozatnak, hogy a kivitelezést elnyerő cég a szerződés értelmében 10 évig el kell vállalja a lakónegyed karbantartását. Ez a próbálkozás egyedülálló egész Romániában, melyet a szatmári városvezetés már a zöldövezetek korszerűsítésénél is sikerrel alkalmazott. A cégeknek kötelességük a munkálatok befejezése után keletkezett károkat is kijavítani, így biztosra vehető, hogy a lakónegyedek évekig rendezettek maradnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: