2017-07-31 18:35:26• hírek • Szatmár.ro

Megszavazták a helyi közigazgatásban dolgozók igazságosabb fizetését

Új bérezési táblázatot dolgoztak ki - a tanácsosok által megszavazott határozatnak van aki örül, de néhányan nem.

Az új bértábla szerint egy felsőfokú végzettséggel rendelkező, a polgármesteri hivatalban munkát kezdő személy nettó 1800 lej körüli fizetésre számíthat, egy kezdő, érettségi diplomával rendelkező személy 1200 lej körüli nettó fizetést kaphat. A felsőfokú végzettséggel rendelkező, 25 éves régiséggel rendelkező személy 3900 lej nettó összeget vihet haza.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal berkeiben három olyan vezető beosztásban levő személy is van, akinek eddig 16 ezer lej körüli volt a havi bevétele - szóval a polgármesternél is jobban kerestek - nekik jelentősen csökken a fizetésük, nagyjából nettó 6 ezer lejre.

A most példaként felsorolt összegekkel kapcsolatban tudni kell, hogy ezek a végleges fizetések, azaz további juttatásokat nem kapnak az alkalmazottak.

Kereskényi Gábor azt is elmondta, hogy az új bértábla jóval igazságosabb lesz az eddig alkalmazottnál. Voltak ugyanis olyan alárendelt szervek, ahol egy kasszásnő nagyjából a polgármesterével megegyező fizetést kapott a különböző plusz juttatások következtében - a különbségek pedig a 2011-es bértötvény következtében alakultak ki. "Az új bérezési táblázatnak köszönhetően a hasonló végzettségű, hasonló munkát végző személyek végre hasonló fizetést fognak kapni" - mondta a polgármester.

A romániai megyei jogú városok 90 százalékában a hétfői nap folyamán szavaztak a helyi tanácsosok a bérekről, ennek oka a 153/2017-es törvény életbe léptetése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: