2017-06-21 12:55:12• hírek • Agerpres.ro

Megszavazta a parlament a bizalmatlansági indítványt

fotó: Romeo Nicoara/Facebook
fotó: Romeo Nicoara/Facebook

Megszavazta a parlament két házának plénuma a Sorin Grindeanu vezette kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt - nyilatkozták parlamenti források.

A Romániát nem lehet elkobozni. Megvédjük a demokráciát és az állampolgárok szavazatait címet viselő indítványt 241 honatya támogatta, 10-en ellene voksoltak.

Guvernul a cazut!, azaz a Kormány megbukott!, adta tudtul Facebook-oldalán Romeo Nicoara Szatmár megyei liberális parlamenti képviselő is.

A kabinet leváltásához 233 szavazatra volt szükség. A bizalmatlansági indítványt 241 törvényhozó támogatta, írja az MTI is. A szociálliberális PSD-ALDE kormánykoalíció pártjai azt a kormányt váltották le, amelyet idén januárban maguk iktattak be. A koalíció a kormányprogram végrehajtásának késésére hivatkozva múlt héten megvonta a bizalmat Grindeanuntól, ő azonban pártérdekekre hivatkozva nem volt hajlandó önként lemondani.
   

A kormányfő leváltása után a jobboldali Klaus Iohannis államfőnek - a parlamenti pártokkal való konzultációt követően - kell újabb miniszterelnök-jelöltnek kormányalakítási megbízást adnia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: