2013-10-02 17:29:50• hírek • MTI

Megszámolták a hajléktalanokat Csehországban

A humanitárius szervezetek szerint a hajléktalanok száma folyamatosan emelkedik, s valódi számuk országosan jóval magasabb, mint amennyi az összeírásból kiderül. Az aktivisták ugyanis elsősorban azokat a hajléktalanokat tudták számba venni, akik igénybe vették a hajléktalanok számára fenntartott szálláshelyeket és különféle segélyközpontok. Ezeket a szolgáltatásokat leginkább Morva-Sziléziában és Prágában, a legkevésbé a Karlovarsky és a Liberecky régiókban használják ki az érintettek.
A hajléktalanok száma négy régióban haladja meg az ezret: Morva-Szilézia 2574, Prága 1254, Dél-Morvaország 1156, Északnyugat-Csehország 1010.

A felmérés kimutatta, hogy a hajléktalanok 29 százalékának van valamilyen munkahelye. Mintegy 40 százaléknak azonban nincs semmilyen munkája, míg 14 százalékuk nyugdíjas.

Csehországban országos méretben az idén első ízben írták össze a hajléktalanokat. A statisztikai hivatal közlése szerint az összeírást nyolc év múlva megismétlik, hogy az adatokat össze lehessen hasonlítani.  
Prágában 2004-ben civil szervezetek készítettek egy összeírást, amely szerint akkor 3100 volt a hajléktalanok száma.  A cseh főváros önkormányzata szerint a valóságban jelenleg mintegy 5000-re tehető a hajléktalanok száma a városban. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: