2008-11-24 14:06:46• hírek • Parajdi Andrea

Megszállta a színház Nagykárolyt

Nem csupán a szervezés, hanem az egyetemisták produkciói is színvonalasabbak voltak az idei Spot Nemzetközi Színjátszófesztiválon, amelyet a Nagykárolyi Művelődési Ház immár második alkalommal rendezett meg.

Gondos szervezés, nagyszerű előadások, teltház a nézőtéren - így lehetne röviden jellemezni az idei Spot Nemzetközi Színjátszófesztivál, amelynek szlogenje valóban fedte a valóságot, hiszen a hétvégén teljesen megszállta Nagykároly városát a színház.

Georgescu Bogdan, a Művelődési Ház igazgatója elégedetten számolt be a fesztiválról. -Olyan színvonalas előadások szemtanúi voltunk, amelyeknek a szereplőiről ha nem tudjuk, rá sem jöttünk volna, hogy még csak tanulják a színészetet. A díszletekből is látni lehetett, hogy mindenki nagyon sokat készült erre a fesztiválra, és az egyetemek a legjobb diákjaikat hozták el hozzánk - mondta Georgescu Bogdan igazgató.

Ebben az évben nem díjazták a produkciókat, ugyanis nem az volt a cél, hogy rangsorolják a legjobbakat, hanem, hogy mindenki egy nagyszerű tapasztalatcsereként és bemutatkozási lehetőségként tekintsen a fesztiválra. Georgescu Bogdantól azt is megtudtuk, hogy jövő májusra tervezik a következő Spot fesztivált, amely workshopokkal párosítva, az elképzelések szerint hét napon át fog zajlani.

-Azt is hallottuk már egyetemi tanároktól, hogy vizsga alapján fogják eldönteni, ki az aki részt vehet ezen a fesztiválon. Ez is azt jelzi számunkra, hogy valóban egy meghatározó, színvonalas fesztivált sikerült életre hívnunk, amelyet a jövőben Erdély és a régió legrangosabb színházi eseményei közt tartanak majd számom -fejtette ki az igazgató.

Spot színházfesztivál Nagykárolyban

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: