2008-11-06 22:33:42• hírek • Csenteri Judit

Mégsincs vasúti sztrájk

A Román Vasút szakszervezete elállt a péntekre, azaz mára tervezett hat órás sztrájkjától.

A szakszervezetek csütörtökön négy pontból álló protokollumot írtak alá Ludovic Orban szállítási miniszterrel, s egyben megígérték, hogy amennyiben két héten belül a dokumentumban foglaltak legalább két pontja teljesül, végleg felhagynak tiltakozásukkal.

A Szállítási Minisztérium és a vasúti szakszervezetek között csütörtök folyamán folytatott tárgyalások egy protokoll aláírásával értek végett. A jegyzőkönyv kimondja, hogy a jövőben egy olyan programot fognak létrehozni, amely lehetővé teszi a Román Vasút hatékonyabban való működését. A program megvitatásában a vezető szakszervezetek fognak részt venni, s 2009 első negyedében fog életbe lépni.

Ludovic Orban szállítási miniszter továbbá ígéretet tett, hogy az első kormánygyűlés alkalmával olyan sürgősségi kormányrendelet tervezetet fog bemutatni a kormány előtt, amely lehetővé teheti, hogy az ország vasúti hálózata ugyanolyan bánásmódban részesüljön, mint az ország közúti hálózata. Értjük ezalatt azt, hogy a vasúti hálózatnak is utaljanak ki az állami költségvetésből egy bizonyos összeget, modernizálás és karbantartás céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: