2018-01-19 10:00:09• hírek • Bede Emőke

Megsemmisítették a kórházba került család fertőzött húskészítményeit

Mint arról hírportálunk is beszámolt, január 17-ére virradóan több személyt is kórházba kellett szállítani, mivel fertőzött sertéshúst fogyasztottak.

A sürgősségi osztályra beszállított személyek trichinellózisra utaló tüneteket mutattak, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy továbbküldik őket a ragályos kórházba, hogy itt betegségüknek megfelelő kezelést kaphassanak.
 

Az Állategyészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) Szatmár megyei munkatársai ezt követően bevizsgálták a batarcsi család otthonában fellelhető friss sertéshúst. A fertőzés valósnak bizonyult, ezért úgy döntöttek, hogy a 260 kilogrammnyi húst és kolbászt – melyeknek összértéke 2800 lej - lefoglalják megsemmisítés céljából.

A DSVSA munkatársai január 12. és 18. között 251 ellenőrzést tartottak. Ezek során 4 írásbeli figyelmeztetést osztottak ki, mivel a tulajdonosok nem jelentették be időben az újonnan vásárolt állatokat. Egy személy pedig pénzbüntetést is kapott: a bükkszoldobágyi gazda nem járult hozzá, hogy állatait beoltsák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: