2016-06-25 00:13:28• hírek • Kocsis Zoltán

Mégsem volt vezetői engedélye a kamaszt halálra gázoló fiatalnak

Gyertyák és virágok jelzik a baleset helyét
Gyertyák és virágok jelzik a baleset helyét

Drámai fordulat állt be a péntek hajnalban bekövetkezett szatmárnémeti halálos gázolás ügyében: kiderült, hogy a kamasz fiút elütő fiatal mégsem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Amint arról a pénteki nap folyamán beszámoltunk, június 24-én, szűk fél órával éjfél után a Batizi úton, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum közelében egy 18 éves fiatal halálra gázolt egy 16 éves fiút. Utóbbi szabálytalan helyen, elővigyázatlanul próbált meg átkelni az úttesten.

Pénteken még úgy tűnt, a balesetben nagyban közrejátszott az autós tapasztalatlansága, hisz a 18 éves fiatal aznap kapta meg vezetői engedélyét. Erről tájékoztatott legalábbis a Szatmár Megyei Rendőrség. Péntek estére azonban fordult a kocka, a 18 éves sofőrnek ugyanis nem is volt jogosítványa!
Az ügyészségi vizsgálat során kiderült ugyanis, hogy a gázoló ugyan 23-án tényleg sikerrel vizsgázott, ám a jogosítványát csak néhány nappal ezután vehette volna kézbe, amikor az elkészül. Addig nem lett volna szabad vezetnie, így jogilag nem rendelkezett jogosítvánnyal, amikor a 16 éves fiút elgázolta!

Mindennek tükrében a fiatal autós ellen immár jogosítvány nélküli vezetés és gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indul büntetőjogi eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: