2012-09-28 18:15:16• hírek • Kocsis Zoltán

Mégsem újítják fel idén a Régi Kórházat

Jelentős költségvetési átalakításokról szavazott rendes havi ülésén a Szatmár Megyei Tanács pénteken. Pénzt kap többek között az Olimpia labdarúgó csapata valamint a Szatmárnémeti VSK.

Az egyik legfontosabb módosítás, amely viszont a legkisebb mértékben kapcsolódik közvetlenül az MT költségvetéséhez, hogy a minisztérium átutalta azt az 1,7 millió lejt, amely lehetővé teszi az alkalmazottak bérének 8%-os emelését. A Bukarestből megkapott összeg fedezi a közel háromezer személy fizetését az idei év végéig, magyarázta Csehi Árpád, az MT alelnöke.

Döntés született arról is, hogy több millió lejt vonnak el a szatmári egészségügytől. A Járóbeteg-ellátótól, a Régi Kórháztól és az új poliklinikától egyaránt egy-egy millió lejt vont el a megye vezetése. Utóbbi esetében idén nem indul meg az emelet építése, a Régi Kórház esetében pedig a teljes felújításra nem kerül sor idén. A megye vezetői viszont 149.000 lejt fektetnek a tasnádi és a bikszádi tbc-kórház modernizálásába. További 650.000 lejt kapott a Megyei Kórház, ezen összeg feléből új műszereket vásárolnak, másik részét pedig a kardiológia és a fül-orr gégészet Régi Kórházból az újba való átköltöztetésére fordítják.

Döntés született arról is, hogy az MT 100.000 lejjel támogatja a Szatmárnémeti VSK-t, további 250.000 lejjel pedig az Olimpiát - ez a korábban megszavazott támogatás utolsó részlete. A labdarúgóklubbal kapcsolatos újdonság továbbá, hogy beválasztották az igazgatótanácsba Horvat Alexandru PPDD-és és Berinde Vasile PDL-és képviselőt. Újabb százezer lejt fordít az MT a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér modernizálására: többek között defibrilátort és egy utánfutót is vásárolnak és modernizálják a felszállópályához vezető technikai utat.

A tanácsosok áldásukat adták arra a tasnádszántói híd felújítására, amire 2,1 millió lejt különítettek el. Megyei úttá „emelték" a Krasznabéltek - Dobra - Nántű útvonalat, az ott lakók tehát reménykedhetnek, hogy belátható időn belül használható útjuk lesz. A tanács visszavonta azt a korábbi rendeletét, hogy a megyei utak melletti parkolók a helyi önkormányzatok adminisztrálása alá tartozzanak, mivel sok esetben képtelenek voltak megfelelő módon karban tartani ezeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: