2018-06-19 04:30:44• hírek • MTI

Mégsem bűnös a férfi, aki a bőre alá ültette a metróbérletet - de azért fizethet

Egy sydney-i bíróság hétfőn megmásította a korábbi ítéletet, melyben megbírságoltak a biohackert, aki az elektronikus utazási bérlete chipjét a bőre alá ültette, és utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak.

A 33 éves férfit, aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta, 220 ausztrál dollárra (45 ezer forint) bírságolta és ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte egy ausztrál bíróság idén márciusban, amiért a férfi nem tudta bemutatni az érvényes bérletét a kalauznak, noha annak hordozható kártyaleolvasója megerősítette, hogy felszálláskor a chipet leolvastatták.


A Sydney-ben élő biohacker – olyan személy, aki különféle “műszaki fejlesztéseket” végez saját testén – ugyanis a keze bőre alá ültette be a mikrochipet az Opal utazási kártyájáról, lehetővé téve, hogy a kártya elővétele nélkül tudjon fizetni az utazásért az elektromos kapuknál.


Meow-Meow fellebbezett a márciusi ítélet ellen, arra hivatkozva, hogy nem próbált meg bérlet nélkül utazni és így pénzbüntetéssel sem lehet sújtani. A sydney-i kerületi bíróság végül a biohackernek kedvező ítéletet hozott az ügyben.


Dina Yehia bíró szerint a férfi nem azért babrálta meg az Opal kártyáját, hogy ne kelljen fizetnie az utazásért. A bíró figyelembe vette Meow-Meow kitűnő jellemét, valamint, hogy a férfinak nincsen priusza, ugyanakkor “rendkívül szokatlannak, és egyedi körülményekben gazdagnak” nevezte az esetet. Meow-Meow-nak ugyanakkor ki kell fizetnie az ezer dollárra rúgó eljárási költségeket.


“Fizetnem kell, de az erkölcsi győzelem az enyém” – írta a férfi az ítéletet követően a Facebookon.


A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, senkit sem bátorít arra, hogy chipet ültessen a bőre alá, és maga sem tenné meg ezt még egyszer a közlekedési hatóságok megkérdezése nélkül.


Az ausztrál közlekedési hatóság már a márciusi ítélethozatalkor figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják vagy hamisítsák meg az utazási kártyájukat, amellyel az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: