2020-05-21 07:39:41• hírek • Blikk.hu

Megrongálták Wichmann Tamás sírhelyét

Önmagában is fájdalmas temetőbe járni, de Wichmann Tamás (†72) özvegyét, Rozikát megdöbbentette, felháborította és elszomorította, amivel kedden szembesülnie kellett. Ellopták a keresztet az egykori kenukirály sírhelyéről, ahová március 3-án eltemették a rákban elhunyt kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes legendát.

„Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugvó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra”– áll a család Facebookon posztolt szerdai közleményében. 


„A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát, s ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.”
 

A legenda másik fia lapunktól értesült a szörnyű hírről.

– Nem hallottam, hogy ez történt, természetesen megdöbbentett, alig találom a szavakat – fogalmazott Wichmann Barnabás (37). – Nem értem, hogyan lehet valaki képes ilyen embertelen tettre, ez mindennek a legalja. Sajnos, gyakran előfordul, és végtelenül szomorú, hogy megrongálják vagy kirabolják a sírokat a temetőben. Vajon mi vezérli azt a személyt, aki ilyen gyalázatra képes?
 

Az elhunyt egykori barátját, az olimpiai ezüstérmes labdarúgót, Kű Lajost (71) is lesújtották a történtek.

– Megáll az ember esze! Ez katasztrófa! Temetőből lopni? Ki merészel ilyet?! Hol élünk? – reagált feldúltan a hírre Kű. – Egy tiszteletre méltó ember, kilencszeres világbajnok sportoló nem nyugodhat békében. Mellette voltam a kórházban az utolsó napjaiban, mindent megpróbált, hogy leküzdje a kórt, de erre a támadásra már nem tud reagálni. Nem képes megvédeni magát... Rendszeresen járok ki a sírjához, bízom benne visszakerül a kereszt. Egyáltalán, mire kellhet valakinek? Tényleg léteznek ilyen elvetemült gyűjtők?


Kegyeletsértő bűnözők

Hét évvel ezelőtt a 2004. január 25-én elhunyt válogatott futballista, Fehér Miklós (†24) győri síremlékét gyalázták meg. Feltörték a márványborítást és elloptak néhányat az ott elhelyezett relikviák közül. 2007-ben pedig Kádár János (†77) nyughelyét dúlták fel: az MSZMP-főtitkár földi maradványait ellopták a fővárosi Fiumei úti temetőből.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: