2009-09-09 14:27:52• hírek • Ferenczi Noémi

Elszállítanák a tilosban parkolókat

A Polgármesteri Hivatal parkolási felügyelete a tilosban parkoló járművek elszállítását kezdeményezi.

A javaslattal kapcsolatban Adrian Neacsut, a parkolási felügyelet vezetőjét kérdeztük, aki honlapunknak elmondta, régi terv, hogy a tilosban parkoló, a forgalmat akadályozó autókat elszállítsák, azonban ehhez meg kell teremteni a megfelelő jogi és anyagi hátteret. Elsősorban azokat az autókat szállítanák el, melyek több napon át parkolnak parkolójegy nélkül illetve azokat akik akadályozzák a forgalmat.

Először is egy tanácsi határozatra van szükség, továbbá egy olyan speciális járműre, mely alkalmas az autók elszállítására. Egy ilyen jármű igen sok pénzbe kerül - tette hozzá Neacsu.

Rákérdeztünk, mennyi lenne az ezért kiszabható bírság össze, azonban egyelőre ezt sem tudni pontosan, mivel függ az autókat elszállító jármű havi részleteitől (mivel részletfizetéssel fogják azt megvásárolni), valamint a dolgozók bérét is be kell kalkulálni a büntetés összegébe. Az is bizonytalan, hogy hova fogják szállítani a járműveket. Lehetőségként felmerült a Transurban telephelyén lévő lerakat, ahol a roncsautókat raktározzák.

„Egyelőre, nem tudjuk, hogy a tanácsosok támogatják-e majd a kezdeményezést, ez akkor fog kiderülni, amikor benyújtjuk a kész határozatot"- tette hozzá Neacsu.


Sokan fittyet hánynak a közlekedési szabályokra
Sokan fittyet hánynak a közlekedési szabályokra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: