2009-09-15 15:31:55• hírek • Ferenczi Noémi

Megrongálják vagy ellopják

Sok szatmárnémeti sofőr rongálással illetve lopással tiltakozik a kerékbilincselés ellen, emiatt folyamatosan újakat kell vásárolni - tájékoztatott Adrian Neacsu, a parkolási felügyelet vezetője.

Körülbelül négy évvel ezelőtt vezették be városunkba azt a rendszert, mely szerint az önkormányzat parkolási felügyeletének munkatársai kerékbilincset szerelnek a parkolójegy nélkül állomásozó járművekre. A parkolási felügyelet munkatársai egy előre meghatározott zónában végeznek ellenőrzéseket.

Adrian Neacsu szerint, a rendszer jól működik, látványosan csökken általa a belvárosi parkolók zsúfoltsága, azonban sokszor szembesülnek a sofőrök ellenszenvével. Sokan nem értik, hogy a kerékbilincselés a forgalom könnyítése érdekében történik, nem pedig az autóvezető bosszantása képen.

Jelenleg huszonöt kerékbilincset használnak, azonban eddig összesen hatvanat vásároltak. A hiányzó felszereléseket tönkre tették, illetve ellopták azok az autótulajdonosok akik járművére felszerelték azokat. Egy új kerékbilincs 2700 lejbe kerül. Ezek a sofőrök azt hiszik, hogy ezzel nyomtalanul „megússzák" a kihágást, azonban jegyzőkönyv és videofelvétel is bizonyítja, hogy hol, mikor és kinek az autójára kerül kerékbilincs. Ezek alapján a parkolási felügyelet feljelenti az autóvezetőket majd ügyük a bíróság elé kerül. A kerékbilincs leszerelésért egyébként 150 lej büntetést kell fizetni.

„Ennyi év után is gyakoriak a sofőrökkel való szóváltások, összetűzések. Sajnos, nem könnyű megértetni az emberekkel, hogy mindez a saját érdekükben történik" - magyarázta Neacsu.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a parkolási felügyelet jelenleg egy olyan határozat kidolgozására törekszik, mely, a kerékbilincselés mellett, lehetővé teszi a tilosban parkoló autósok elszállítását, azonban ehhez még szükség van a megfelelő jogi és anyagi háttér megteremtéséhez.


A parkolási felügyelet munkatársai rögzítik, hogy kinek az autójára kerül bilincs
A parkolási felügyelet munkatársai rögzítik, hogy kinek az autójára kerül bilincs


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: