2010-10-27 15:34:46• hírek • Szatmar.ro

2,5 kilométer a 8-ból

Hozzávetőleg egynegyed része készült el annak a magára régóta várató javításnak, amely a Closca sugárúttól Zsadány központjáig vezet.

A szóban forgó javítás magába vonta a víz- és szennyvíz hálózat modernizálását is, ami azt jelentette, hogy 8 km-es szakaszon vizet vezettek Zsadányiig. Ez, illetve az út modernizálása hozzávetőleg két évet vett igénybe. A későbbiekben a helyszínen tovább lehet leosztani a víz-, illetve kanalizálási hálózatot minden egyes lakásba.

Az említett nyolc kilométeres útszakaszból azonban csupán 2,5 kilométert sikerült teljesen felújítani, ami a Closca sugárúttól a vasúti átjáróig, illetve a zsadányi bejárattól hozzávetőleg egy kilométeres hosszúságban terjed.

Ezeken a szakaszokon az árkok tisztítása, a gödrök betömése, az útszegélyek elkészítése, az aszfaltréteg lerakása, illetve a C.A.Rosetti és a Closca sugárút kereszteződésében lévő körforgalom létesítése összesen 3,9 millió lejbe került és összesen 11 500 négyzetméternyi munkafelületet érint.

A teljes útfeljavítás munkálata hozzávetőleg további 6 millió euróba kerülne, mivel az út alapja nem megfelelő. Ennek állandó nedvessége nem teszi lehetővé, hogy minőségi réteget lehessen kialakítani rajta, ezért a víz lefolyását kell előbb megoldani annak érdekében, hogy a későbbiekben egy megfelelő aszfaltréteggel láthassák ezt el.

A megyeközpont polgármestere szerint nem sok kilátás van azonban arra, hogy ezt a közeljövőben megvalósítsák, mivel a jelenlegi költségvetési rendszer teljesen átláthatatlan, a jövő évi kilátások anyagi szempontból pedig nem túl rózsásak.

Ilyés Gyula azt is kifejtette, hogy a zsadányiak számára szükséges munkálatok összegéből hozzávetőleg 20-30 utcát tudnának felújítani Szatmárnémetiben és mivel az elmúlt néhány évben rengeteget fektettek az említett városrészbe, nagyon el kell gondolkodni, hogy a közeljövőben milyen munkálatok fognak előnyt élvezni.


A munkálatoknak egynegyedét készítették el
A munkálatoknak egynegyedét készítették el



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: