2017-05-10 23:34:33• hírek • Kocsis Zoltán

Megrogyasztotta az Atlético a Realt, ám Isco gólja mindent eldöntött

Az első negyed órában valósággal sokkolta a Real Madridot az Atlético Madrid a Bajnokok Ligája második elődöntőjének visszavágóján és háromról gyorsan egy gólra csökkentette hátrányát. A címvédő azonban még a szünet előtt válaszolni tudott, ezzel eldöntve minden jelentős kérdést. A Real egy lépésre került a történelmi, első BL-címvédéstől.

Elképesztően bekezdett mindkét csapat, az 5. percben Koke próbálkozásánál védett nagyot Keylor Navas, majd két perccel később jött a Real válasza, de Casemiro fejesét követően Jan Oblak mutatott be bravúrt. A 12. percben ismét az Atléticón volt a sor, ekkor azonban senki és semmi nem mentette meg a Realt a góltól: Koke szögletét követően Saul Niguez fejelt a hálóba (1-0). Újabb három perccel később már kettő volt az Atlético előnye és csak egy a hátránya – összesítettben. Raphael Varane szabálytalankodott a 16-oson belül Fernando Torresszel, a büntetőt pedig Antoine Griezmann értékesítette (2-0) – nem úgy, mint a két csapat tavalyi döntőjében. Igaz, kellett hozzá némi szerencse is, mert Navas bele tudott érni a lövésbe.

A két gyors gólt követően az Atlético mintha visszavett volna kicsit a tempóból, azt gondolván, a harmadik, hosszabbítást érő gólt van még ideje bőven bevinni. Pedig talán a kiütést jelentő ütést kellett volna megpróbálnia. Mint két nagy ütésbe beleszaladó ökölvívó, a Real lassan kezdte összeszedni magát. Mezőnyfölényt harcolt ki ugyan, ám ez sokáig még komoly gólhelyzetben sem mutatkozott meg a kemény belépőkkel tarkított meccsen. A 42. percben aztán Karim Benzema villant az alapvonal mellett, három embert becsapva centerezett Toni Kroosnak, akinek lövését Oblak bravúrral még védeni tudta, a kipattanó labdát azonban Isco közelről a kapuba kotorta (2-1).

A szünet után elmaradtak a várt hazai rohamok, az Atlético nem tudta nyomás alá helyezni a Realt. A királyiak szépítő gólja a meccs intenzitásának, agresszivitásának is gátat szabott. Ilyen körülmények között sokáig Cristiano Ronaldo pörgetése volt az egyetlen valamire való gólhelyzet. Ez volt mellesleg a portugál sztár egyetlen veszélyes megmozdulása, nem az ő meccse volt a szerdai.

A 66. percben aztán majdnem felcsillant az utolsó reménysugár a hazaiak égboltján, ám Danilo hatalmas hibáját követően Navas előbb védte Yannick Carrasco lövését, majd a földről felpattanva Kevin Gameiro fejesét is. Ennek láttán felmerül a kérdés: minek ide a súlyos euró tízmilliókért megszerezhető – amúgy Atlético-nevelésű – David de Gea…

Miközben a másik kapu előtt Benzema fejese csak centikkel kerülte a kapufát, Gameiro elpuskázott még egy komoly lehetőséget, majd a 91. percben Navas még bemutatott egy bravúrt Griezmann lövésénél.

Győzelemmel búcsúzik tehát a Bajnokok Ligájától és az európai kupáktól a Vicente Calderon stadion, a döntőbe mégis a Real Madrid jutott, amely csak megroggyant a két gyors bekapott góltól, de Isco némileg szerencsés találata mindenre gyógyírnak bizonyult. A Real Madrid lesz tehát a Juventus ellenfele a döntőben június 3-án Cardiffban. A két csapat 1998-ban egyszer már összecsapott a fináléban, akkor a várakozásokkal ellentétben 1-0-ra a Real tudott nyerni.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó (összesített eredmény):
Atlético Madrid
– Real Madrid 2-1 (2-4)
gólok: Saul (12.), Griezmann (15,11-es)  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: