2018-04-11 22:04:24• hírek • Szatmar.ro

Megroggyasztotta a Realt a Juventus, aztán...jött egy bírói ítélet

A Juventus közel volt a csodához a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Real Madrid vendégeként: bár ledolgozta háromgólos hátrányát, ám a ráadásban Ronaldo tizenegyesgóljával a spanyolok jutottak a négy közé.

Villámgyorsan, 77 másodperc után vezetést szerzett a Juventus Mario Mandzukic góljával a Santiago Bernabéuban, ilyen korán még sosem kapott gólt otthon a Real Madrid a Bajnokok Ligájában. Ezt követően magához tért a királyi gárda, többször is veszélyeztette a torinóiak kapuját. Újabb találatnak mégis a vendégdrukkerek örülhettek: Mandzukic másodszor is fejjel volt eredményes. Az első félidőben hazai pályán legutóbb 2000 februárjában a Bayern München ellen kapott két gólt a Real, amely a szünet előtt szépíthetett volna, ám Raphaël Varane fejese a felsőlécen csattant.
 

A szünetben Zinédine Zidane kettős cserével próbálta felrázni csapatát, viszont a Juventus Keylor Navas hibáját kihasználva újból eredményes volt, Blaise Matuidi élt a lehetőséggel, s ezzel egyenlített összesítésben. Már úgy tűnt, hogy hosszabbításban dől el a továbbjutás sorsa, ám Medhi Benatia a tizenhatoson belül hátulról érkezve felborította Lucas Vázquezt, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A Juventus kiváló kapusa, Gianluigi Buffon heves reklamálásáért piros lapot kapott. Az olasz hálóőrt 117. – s vélhetően utolsó – BL-mérkőzésén először állították ki. A tizenegyeshez a 150. BL-találkozóját játszó Cristiano Ronaldo állt oda a csereként beálló Szczesnyvel szemben, s magabiztosan a bal felső sarokba lőtt, elődöntőbe juttatva csapatát. Az ötszörös aranylabdás portugál támadó az elmúlt idény fináléjával együtt egymást követő tizenegyedik összecsapáson talált be a BL-ben.

 

A müncheni találkozón egyik fél sem tudott betalálni, így nem forgott veszélyben a Bayern továbbjutása, amely egy héttel korábban 2-1-re nyerni tudott Sevillában.

 

A Sevillának nem volt kaput eltaláló lövése. A spanyol együttesből Correát a 94. percben kiállították, így a Sevilla tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

negyeddöntő, visszavágó:
Real Madrid – Juventus 1–3 (0–2)
gólszerzők: C. Ronaldo (98., tizenegyesből), illetve Mandzukic (2., 37.), Matuidi (60.)
kiállítva: Buffon (93.)
Tj.: a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel.


Bayern München (német)-Sevilla (spanyol) 0-0
kiállítva: Correa (94. perc)
Továbbjutott: a Bayern München, 2-1-es összesítéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: