2012-11-29 14:48:31• hírek • Póti Orsolya

Megrendezték a Mesék szárnyán második fordulóját

November 29-én került sor a "Mesék szárnyán" mesevetélkedő második fordulójára a Szatmár megyei tanintézményekben. A versenyen több mint félezer kisdiák mérte össze tudását.

A „Hám János" Római Katolikus Teológiai Líceum II. osztályában csütörtök délelőtt 11 órakor vette kezdetét a verseny Renn Renáta tanítónő irányításával. Noha az iskolából két csapat vesz részt a február 2-án megrendezésre kerülő megyei szakaszon, mégis az elemi osztályokból szinte minden diák bekapcsolódott a változatos feladványok megoldásába.

„Úgy vélem a nagyváradi szervezők által küldött feladatsorok könnyen kidolgozhatóak és fejlesztik a tanórákon is jól hasznosítható készségeket. Bár az egyes feladatok a kisebbektől nagyobb odafigyelést igényelnek, de ha alaposan átolvassák a követelményeket, akkor ők is könnyen boldogulnak" - magyarázta a tanítónő.

Egyébként a négyes csapatban dolgozó diákok összesen tíz feladatot kaptak, melyek között volt keresztrejtvény, betűháló, titkosírás fejtés és egyéb izgalmas feladvány. Mint megtudtuk, a versenyre szánt mesék elolvasására egy hónapjuk volt a diákoknak  és fontos volt  elolvasniuk mindegyiket, hiszen idézetek alapján kellett felismerjék ezeket.

A második fordulóból a 25 legjobb csapat, azaz száz diák jut a döntőbe, amelyre 2013 február 2-án kerül sor a "Mircea Eliade" Általános Iskolában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: