2012-05-08 14:03:36• hírek • Póti Orsolya

Megrendezték a Hozzáértő Ápolók versenyét

Idén is megrendezésre kerül a „Hozzáértő ápolók" elnevezésű, iskolásoknak szóló verseny a Romániai Vöröskereszt szervezésében. A szervezet szatmári fiókja május 8-án, a Vöröskereszt napján rendezte meg a második zónaközi versenyt, melyen 14 általános iskola képviseltette magát.

Romániában első alkalommal 1962-ben rendezték meg a „Hozzáértő Ápolók" versenyét, és azóta nagy hagyománnyá vált országszerte. Szatmárnémetiben május 8-án, kedd délelőtt került sor az általános iskolások számára megrendezett második zónaközi szakaszra.

A megmérettetésen tizennégy általános iskola csapata vett részt. Többek között jelen volt az Avram Iancu Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola, valamint a homoródi, szelestyehutai, a vetési, a szatmárhegyi és a szamosdobi iskolák diákjai és tanárai.

A versenyző, öt tagból álló csapatok az Ifjúsági Tábor területén gyűltek össze, ahol Rodica Borlan, a Szatmári Vöröskereszt vezetője és Simona Sandulescu, a rendőr-felügyelőség munkatársa köszöntötte a résztvevőket.

10 óra után kevéssel kezdetét is vette a verseny: a csapatok először elméleti tudásukat bizonyíthatták, majd gyakorlati ismereteiket mutatták be. A csapattagok a gyakorlati felmérés keretében egy „áldozat" tünetei alapján kellett meghatározzák a helyes diagnózist, majd el kellett lássák a beteget.

A zónaközi versenyt az Octavian Goga Általános Iskola csapata nyerte, a második helyen a Szatmárhegyi Általános Iskola csapata végzett, a harmadik a Korondi Általános Iskola csapata lett. A győztes csapatok május 22-én a vetélkedő megyei szakaszán vehetnek részt, mely szintén az Ifjúsági Tábor területén kerül megrendezésre.

A harmadik, általános iskolásoknak szóló zónaközi versenyre május 9-én kerül sor Avasfelsőfaluban, míg a negyediket május 10-án rendezik meg az Ifjúsági Tábor területén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: