2010-04-20 14:15:54• hírek • Póti Orsolya

Megrendezték a Hozzáértő Ápolók versenyét

Kedd délelőtt az idei évben az első "Hozzáértő Ápolók" versenyét rendezte meg a Román Vöröskereszt Alapítvány Szatmárnémeti fiókja.

Április 20-án szervezte meg a Román Vöröskereszt Alapítvány Szatmárnémeti fiókjának vezetősége, az első Hozzáértő Ápolók versenyét V.-VIII. osztályos diákoknak. A „Grigore Moisil" Általános Iskola udvarán összegyűlt versenyzőket a reggeli órákban Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke köszöntötte, ezt követően pedig a két szakaszból álló verseny a Szatmárnémeti „Grigore Moisil" Általános Iskola tornatermében, összesen tíz Szatmár megyei iskola csoportjarészvételével zajlott.

A tíz csoportot Rodica Borlan, a Román Vörös Kereszt Alapítvány Szatmárnémeti fiókjának igazgatója irányította. A verseny tizenöt perces elméleti részében a diákok egy tíz kérdéses kérdőívet kellett pontosan kitöltsenek, majd a gyakorlati részben egy „áldozat" pontos diagnózisát kellett megállapítsák, és elsősegélyt kellett nyújtsanak neki. A kísérőtanárok végigizgulhatták a versenyt, de nem segíthettek a diákoknak.

Rodica Borlan a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy ez a verseny már 52 éve nagy hagyománynak számít, és a hat zónaközi verseny után sor kerül május 11-én a verseny megyei szakaszára. „Legalább tizenöt csoportra számítottunk idén, nem tudjuk mi történhetett, talán sokan nem is tudtak a versenyről."- közölte sajnálattal Borlan.

A Hozzáértő Ápolók zónaközi versenyének első helyezettje a „Grigore Moisil" Általános Iskola csoportja lett, a második helyet a 10. számú iskola csoportja, a harmadikat pedig a Mikolai „Gellért Sándor" Általános Iskola csapata érte el. Április 23-án, szerda délelőttől Nagykárolyban kerül sor a következő zónaközi versenyre, amelyet még négy ilyen verseny követ. A versenyen többek között még részt vett a Szatmárnémeti Református gimnázium csapata,  az 5-ös számú általános iskolás diákok, valamint az Udvari Általános Iskola csoportja.


Megrendezték a Hozzáértő Ápolók versenyét
Megrendezték a Hozzáértő Ápolók versenyét


A versenyre a Grigore Moisil Iskola tornatermében került sor
A versenyre a 'Grigore Moisil' Iskola tornatermében került sor


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: