2018-01-12 15:02:46• hírek • Szatmár.ro

Megpihent a Dakar-mezőny – Gyenes lázasan, megfázva vett részt az előző versenynapon

Január 12-én egy napra megállta a Dakar-karaván, ugyanis a szervezők ezt pihenőnapként iktatták be a programba.
 

A versenyzőkre rá is fért a pihenés, a hatodik etapban ugyanis 4800 méter tengerszint feletti magasságban is jártak, ahol a fagypont közeli hőmérsékletben nagyjából 400 kilométert kellett megtenniük.
 

A szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel ráadásul lázasan versenyzett – ezt péntek délután árulta el nekünk, amikor Facebook-híváson keresztül válthattunk vele néhány szót. La Pazban, egy hotelszobában tölti a pihenőnapot, hogy emberi körülmények között készülhessen fel a következő nyolc versenynapra.
 

„Már szerdán rosszul éreztem magam, a megfázás pedig csütörtökön jött ki rajtam, a nap nagy részében lázam volt, úgy versenyeztem. Most remélem sikerül kicsit összeszednem magam, de itt is tíz fok körüli hőmérséklet és esős idő van” – mondta.
 

Úgy érzi, jól megy az idei verseny, „bár mehetne egy kicsit jobban is” – mondja. Egy évvel ezelőtt a pihenőnapon összetettben a 29. helyen állt, most a 30. pozícióban várja a folytatást. „Nem voltak komoly gondjaim az elmúlt napokban, kisebb navigálási problémák miatt viszont értékes perceket veszítettem. Estem is egyszer, szerencsére csak a roadbook-tartó lazult meg egy kicsit, így folytathattam a futamot” – meséli az Autonet Mortorcycle Team versenyzője. Mindenesetre reméli, a következő napokban sikerül majd feljebb lépnie a pontlistán.
 

Elmondása szerint nagyon érződik, hogy sokat fejlődött a technika, új motorok jelentek meg – emiatt a mezőny is sokkal erősebb az eddigieknél. Az új fejlesztésű motorokat pedig a gyárak már privát motorosoknak is értékesítik. Ráadásul sokan készültek hosszú, sivatagi és hegyvidéki edzésekkel is a Dakarra.
 

A folytatásban szombaton maraton-nap vár a mezőnyre, azaz a futam végeztekor nem találkozhatnak a versenyzők a szerviz-csapattal, a szállásuk pedig egy kaszárnyában lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: