2015-03-06 14:17:37• hírek • Kocsis Zoltán

Megötszöröződött a Székely Kapuk - Zöld Kapuk-os csapatok száma

A személyes gratulációk mellett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a sajtó közvetítésével is gratulálni kíván azon csapatoknak - diákoknak és pedagógusoknak egyaránt -, amelyek idén részt vesznek a Székely Kapuk - Zöld Kapuk nemzetközi ökológiai versenyben.

A Székely Kapuk - Zöld Kapuk verseny első alkalommal hét évvel ezelőtt jutott el Szatmárnémetibe. A megmérettetés jellege és célja azóta sem változott: 9-15 éves gyerekek rajzok, előadások útján próbálják meg felhívni a közösség figyelmét a társadalmunkra leselkedő veszélyekre: elsősorban a környezetvédelmi, gazdasági és szociális problémákra. Emellett adományokat is gyűjtenek afrikai gyerekek iskoláztatásának támogatására.

Az idei kiírás 2014 októbere és 2015 március között zajlott/zajlik. Amíg hét évvel ezelőtt alig öt iskola vett részt a versenyen a megyében, addig számuk idén már 25-re nőtt, tájékoztat a környezetvédelmi ügynökség. Közülük hatan látogatták meg az ügynökség székhelyét, hogy előadásaikkal, plakátjaikkal, kollázsaikkal, rajzaikkal megajándékozzák az ott dolgozókat: a 10-es Számú Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium és az Aurel Pop Művészeti Líceum diákjai. Az idei bemutatók mottója az Élet Fája volt.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója gratulált a csapatoknak - diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak egyaránt -, majd felhívta a figyelmüket, hogy nemsokára kezdődik az erdők hava, amely során a gyerekek is részt vehetnek a faültetési akciókban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: